В Житомирській області рятувальники навчають людей правилам безпечної поведінки під час купання

В Житомирській області рятувальники навчають людей правилам безпечної поведінки під час купання

07.08.15 10:45 0 521
Спекотна погода змушує людей дістатися найближчої водойми, аби хоч якось остудитися, проте як показує статистика на такий вибір місць купання не є досить прийнятним.

Минулоріч на Житомирщині під час купального сезону водяна стихія забрала життя 23 громадян, з них 7 дітей. Вже цього року жертвами літнього відпочинку на воді стали 24 особи, серед них 4 дітей. Основними причинами утоплень залишаються купання людей у нетверезому стані, порушення правил поведінки на воді серед дорослих, безконтрольність з боку батьків серед дітей.

6 серпня з метою попередження та запобігання загибелі людей на воді співробітники Малинського районного відділу Управління ДСНС в області спільно із представниками засобів масової інформації провели рейдову перевірку водойми районного центру.

Цього разу учасники рейдової бригади основну увагу приділили місцю стихійного відпочинку біля води, а саме Малинському водосховищу. Під час заходу із відпочиваючими на пляжі проводилась роз’яснювальна робота щодо правил безпечної поведінки на воді, роздавались листівки та пам’ятки з рекомендованими діями на випадок утоплення та порядком надання першої медичної допомоги потерпілим.

-Хочеться вірити, що проведена робота не виявиться марною. Більшість трагічних випадків пов’язані з необережним поводження людей на водних об’єктах. Всі вони сталися у місцях не пристосованих для купання, - наголошує начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.- В першу чергу громадяни повинні особисто дбати про свою безпеку – адже біля кожного відпочивальника рятувальника не поставиш.

Аби не допустити трагедій, рятувальники звертаються до мешканців області з проханням дотримуватися правил безпечного відпочинку на водних об’єктах! Зокрема, відпочинок допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях, де чергують рятувальні пости. Вкрай небезпечно купатися у місцях стихійного відпочинку, де не обстежене, не очищене від каміння, скла чи сторонніх предметів дно. Часто в таких місцях захід у воду не пологий, а з різкими обривами та підводними течіями. Забороняється заходити у воду зі швидкою течією та напідпитку.

Пам’ятайте! Аби відпочинок пройшов на користь, як найбезпечніше – потрібно у першу чергу подбати про безпеку і правильний вибір самого місця дозвілля.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Епідемічна ...
Наступна новина: Арсеній Яценюк та Арсен ...

КОМЕНТАРІ