В Житомирській області у спекотну літню пору рятувальники посилюють проведення роз’яснювальної роботи в житловому секторі

В Житомирській області у спекотну літню пору рятувальники посилюють проведення роз’яснювальної роботи в житловому секторі

07.08.15 10:24 0 491
5 серпня на території Ружинського району відбулося комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання одного із найбільш горимих населених пунктів Верхівнянської сільської ради – села Верхівня. Даний протипожежний захід відбувся з метою попередження виникнення пожеж, а також травмування та загибелі людей на них.

Ружинські рятувальники 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини спільно з представниками депутатського корпусу району, газети «Ружинська земля», міліції, територіального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян та відділу охорони здоров’я завітали до одиноких людей похилого віку, пенсіонерів та багатодітних сімей, які відносяться до, так званої, групу ризику і знаходяться на обліку. Перевіряючі нагадали селянам про правила пожежної безпеки, зокрема у спекотну літню пору, яка вже тривалий час встановилася на території області.

Цього ж дня працівники ДСНС побували і у Верхівнянському дошкільному навчальному закладі, де провели для його вихованців «Урок безпеки». Зокрема, у ході зустрічі, вони розповіли дітлахам про діяльність Служби порятунку «101» та звернули особливу увагу на дотримання правил безпечної поведінки у побуті, особливо при користуванні пічним опаленням, електроприладами, газовим обладнанням. Вихованці садочка із захопленням слухали виступ вогнеборців та відповідали на поставлені ними запитання.

Разом з тим, відвідини осель місцевих мешканців показали, що не всі селяни дотримуються правил та вимог пожежної безпеки. Зокрема, були зафіксовані порушення правил встановлення та експлуатації пічного опалення. У багатьох оселях печі не обштукатурені, відсутні металеві листи перед топковими отворами. За результатами дворового обходу всім «порушникам» було вказано на наявні недоліки та роз’яснено ймовірні загрози, які можуть виникнути через недотримання елементарних вимог пожежної безпеки. Також населенню вручалися пам’ятки та листівки із чітко визначеними правилами безпечного поводження як у побуті так і на вулиці.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Львівська область: ...

КОМЕНТАРІ