Житомирщина: за добу рятувальники області ліквідували 6 займань сухої трави

Житомирщина: за добу рятувальники області ліквідували 6 займань сухої трави

07.08.15 10:05 0 550
5 серпня о 10:05 на пункт зв’язку 7-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Лугини надійшло повідомлення про займання сухої трави поблизу села Діброва. Пожежу виявив мешканець села, саме він і зателефонував до служби порятунку «101».

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що горить суха трава на площі близько 1,5 га і полум’я розповсюджується в сторону будівель місцевих мешканців. Локалізувати пожежу вдалося о 10:47 та повністю ліквідувати о 11:40, цим самим врятувавши споруди.

Цього ж дня по області зафіксовано ще 5 випадків займання сухостою у місті Коростень, Коростеньському, Народицькому та ще 2 рази у Лугинському районах. Вогнеборцям вдалося швидко відреагувати, не давши вогню розповсюдитись. Полумям знищено близько 8,5 га сухої рослинності. Загиблих та травмованих немає. Наразі обставини всіх подій встановлюють фахівці.

У зв’язку з підвищеною пожежною небезпекою, рятувальники вкотре закликають громадян не використовувати відкритий вогонь на вулиці, не кидати на землю недопалки цигарок та сірників. У випадку необхідності розведення вогню в побуті, слідкувати за розвитком подій і не допускати неконтрольованого розповсюдження вогню. Завжди мати поруч напоготові засоби пожежогасіння.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ