Зміни у парку: шахісти повернуться через місяць,а у танцюристів нова сцена буде наприкінці року

Зміни у парку: шахісти повернуться через місяць,а у танцюристів нова сцена буде наприкінці року

07.08.15 17:23 0 671
Рівне вечірнє, №56, 6-8-2015

Коли новий керівник парку ім. Шевченка Андрій Черепанов тільки прийшов на посаду, він обіцяв, що незабаром рівняни не впізнають звичне місце відпочинку. Минуло уже півтора року, але батьки з дітьми так само катаються на радянських атракціонах, музиканти виступають на старій сцені, а непрацююча «Дюймовочка» стоїть по пояс у воді. Директор пояснює, що ідеї потребують грошей і багато часу та роботи на їхнє втілення. Однак до кінця року у парку мають реконструювати літню естраду, до кінця літа — шаховий павільйон, а наступного сезону обіцяють взятися за оновлення каскаду фонтанів.

Парк

Андрій Черепанов, директор міського об'єднання парків культури і відпочинку:

— Фактично ми піднімаємо парк з нуля, а робити це складно. Насамперед нам потрібна автовишка на 12-15 метрів, щоб обрізати гілля дерев, тоді поменшає опалого листя і територія буде виглядати акуратніше. Нині у нас 26 гектарів площі та півсотні персоналу. Щороку наймаємо техніку, щоб обрізати гілки, а могли б робити це самі. Нова така машина коштує 250 тисяч гривень, але міськрада поки що не дає на неї грошей. Пропонують купити вживану, проте не розуміють, що разом з технічною експертизою стара вишка зрівняється в ціні з новою. До речі, через постійні крадіжки дерев та кущів вирішили, що обійдемося без молодих саджанців. Натомість будемо саджати уже дорослі, сформовані екземпляри, які важко викопати. Не можна казати, що змін мало. Зроблено достатньо, але могли би зробити і більше. Міський голова нас підтримує і хоче, щоб парк став кращим. А щодо вишки будемо звертатися до депутатів повторно.

Парк

— Шаховий павільйон у парку уже розібрали, тож гравці перебралися на лавки літньої естради. Коли вони повернуться назад?

— Думаю, що ще до Дня міста, 30 серпня. Роботи з реконструкції почалися два тижні тому, зараз робітники укладають бруківку. Потім з'явиться накриття, нові лавки та столики і павільйон знову буде відкритим для всіх.

— Коли і як реконструюватимуть літню естраду?

— Поки триває поточний ремонт, міняємо дошки на сцені, щоб танцюристи не провалювалися. А от капітальний розпочнеться наприкінці вересня — в середині жовтня. Попередньо проект обійдеться у 780 тисяч гривень. Ескіз розробила київська дизайнерка. Сцена та радіорубка будуть бежевими, з намальованими фігурами музикантів та нотними знаками. Для глядачів поставимо нові лавки. Як варіант, нам пропонували зробити над естрадою накриття-арку, але ми відмовилися, бо це надто нагадувало стихійний ринок. Відкрита літня естрада краще.

Парк

— Замість старого більярдного залу у колишньому «палацику» князів Любомирських на Гірці відкрилася піцерія. Що матиме з цього парк?

— Підприємець справно платить за оренду, гроші йдуть до бюджету парку, і їх можна буде використати на благоустрій території. До того ж, власник піцерії повністю реконструював систему опалення будівлі, зробив ремонт. Тож взимку за обігрів своїх приміщень на другому поверсі адмінбудівлі ми платитимемо копійки. Міському голові сподобалася ідея дитячого кафе, це єдиний такий заклад у парку, де не буде пива чи іншого алкоголю.

— Чи не станеться так, що власник піцерії потім претендуватиме й на землю під нею? Адже власники закритого кафе «Домінус» судилися з парком, щоб отримати ділянку під своєю нерухомістю.

— Це виключено, бо договір оренди прописано так, щоб убезпечити такі ситуації. Будівля залишається на балансі об'єднання парків, тож переживати немає за що. «Домінус» судився, щоб отримати шматок рекреаційної зони в центрі парку, але програв. У нас хороші юристи, тож нічого ті підприємці не отримають. Все, чим вони тут володіють, — це дерев'яні будиночки. Але будемо боротися, щоб і їх звідти прибрали.

Парк

— Чи безпечні атракціони, які експлуатують ще з радянських часів?

— Усі вони пройшли технічну експертизу, яка дійсна протягом п'яти років. Але їх додатково оглядають кожного року. У країні є всього кілька міст, де такі атракціони ще в робочому стані — це Львів, Чернівці, Житомир та Рівне. Цього року парк атракціонів поповнився 7D-кінотеатром. Можливо, наступного сезону здивуємо рівнян ще одним новим атракціоном.

— Фонтан «Дюймовочка» виглядає захаращеним. Минулих вихідних вода доходила аж до середини фігури.

— Це не багнюка, як могли би подумати рівняни. Такий ефект дає листя, яке падає у фонтан. Але ми регулярно чистимо там воду хімреагентами, однієї порції вистачає на два тижні. Якщо нам виділять кошти на ремонт, то візьмемося за це наступного року.

— Коли завершиться ремонт у громадській вбиральні?

— Вона запрацює уже днями, до запуску все готово — сантехніка, вода, вентиляція. Шукаємо лише людину, яка сидітиме на касі. З ціною поки не визначилися, але все одно вона буде нижчою, ніж плата у біотуалетах.

Записала Олена ВЛАСОВА

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Особенности использования ...

КОМЕНТАРІ