У Рівненській області профорієнтаційні семінари провели для засуджених сарненчан

У Рівненській області профорієнтаційні семінари провели для засуджених сарненчан

07.08.15 16:49 0 729
Профорієнтаційна робота з особами, які відбувають покарання без позбавлення волі, систематично проводиться в Сарненському районі. Ось і 5 серпня у Сарненський відділ кримінально-виконавчої інспекції управління пенітенціарної служби в рамках договору з районним центром зайнятості прибула тренер консалтингової компанії «Територія бізнесу» Марія Бугаєнко. Для людей, які в силу тих чи інших життєвих обставин стали на кримінальний шлях, вона провела два профконсультаційних тренінги: «Самоефективності» та «Твоє життя – твій вибір».

Громадянам, що проходять період повернення до життя відповідно до загальноприйнятих законів, необхідна допомога кваліфікованого фахівця для пошуку шляхів усвідомлення власних здібностей та їхнього ефективного використання. Важливо сформувати їх орієнтацію на досягнення оптимального результату, навчити ефективно долати труднощі та розподіляти власні ресурси при досягненні цілей, мотивувати до інтенсифікації зусиль в пошуку роботи. Все це і робила пані Марія протягом дня, проведеного із засудженими без позбавлення волі.

Тренінги пройшли у цікавій атмосфері, про це свідчила активна участь учасників у дискусіях, обговореннях актуальних питань.

Виконання тренінгових завдань, пропонованих тренером, сприяло формуванню адекватного образу поведінки, впевненості у собі, формуванні позитивного Я-образу.

На завершальному етапі тренінгів провели обговорення новонабутих знань та проаналізували виконання практичних вправ.

Марія Бугаєнко побажала учасникам тренінгів успіхів у подальшому житті.

Фахівець з профорієнтації районного центру зайнятості Олена Кулик презентувала для присутніх послуги служби зайнятості, розповіла про можливість здобуття робітничої професії в Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ за направленням державної служби зайнятості.

Працівники Сарненського центру зайнятості завжди готові надати допомогу людям, які потребують сприяння у підборі роботи, яким необхідно підвищити кваліфікацію чи здобути професію, чи просто отримати кваліфіковану консультацію з питань зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Хмельниччина: обережно! ...
Наступна новина: Зміни у парку: шахісти ...

КОМЕНТАРІ