Віктор Шумада : «Голос громади - особливо важливий у процесі подолання корупції »

Віктор Шумада : «Голос громади - особливо важливий у процесі подолання корупції »

07.08.15 13:53 0 613
Механізм контролю використання бюджетних коштів на рівні області обговорили 6 серпня під час прес-конференції з нагоди старту проекту «Громадський контроль за використанням бюджетних коштів - пріоритет у боротьбі з корупцією». Фінансуватиме даний проект Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні в рамках грантового конкурсу «Боротися з корупцією, будувати прозорість!».

Участь у прес-конференції взяли виконувач обов'язків керівника апарату Тернопільської облдержадміністрації Віктор Шумада, голова Громадської ради при Тернопільській ОДА, голова ТОГО «Спілка власників землі» Лариса Римар, співкоординатор громадської ініціативи «Громадяни проти корупції», експерт проекту Василь Тарас, юрист проекту Ольга Мазаєва, член Правління Громадської ради, голова ТОГО «Захист прав споживачів» Володимир Воронін, член Правління Громадської ради, голова Громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля» Віталій Сороколіт.

У рамках проекту учасники організували юридичну консультацію та «Телефон довіри» під гаслом «Корупція - СТОП!», навчання для активістів - членів Громадських ради при органах влади щодо механізмів та інструментів контролю за бюджетними коштами, антикорупційні навчання для державних службовців. Також розробили пропозиції щодо вдосконалення антикорупційного законодавства.

Головна ціль проекту - активізувати громадськість Тернопільської області на боротьбу з корупцією та посилити громадський контроль за використанням коштів місцевих бюджетів. Як наголосив Віктор Шумада, керівництво області потребує співпраці з боку активних жителів області.

«Наше завдання – знищити будь-які прояви корупції, - зазначив він. – На жоден факт, про який інформує громадськість, не залишається поза увагою. Реакція є незалежно від посади чи партійної приналежності людини, якої ця інформація стосується. Свідчення цього - проведені розслідування представниками правоохоронних органів, порушені кримінальні справи щодо піднятих людьми фактів. Ми у свою чергу є максимально відкритими. На веб-сайті ОДА усі охочі можуть знайти звіти про використання коштів обласного бюджету. У планах - запровадити проведення тендерних процедур через мережу Інтернет».

В ОДА працює антикорупційна гаряча лінія за номером телефону - 52-32-82 (протягом робочого дня). Із початку року туди надійшло 49 дзвінків, за інформацією восьми – відкрили кримінальні справи, додав Віктор Шумада.

«Тому я закликаю жителів області контролювати те, що відбувається навколо. Це стосується незаконного розроблення кар'єрів, незаконного виділення землі та інших речей. Після повідомлення з нашого боку буде оперативне реагування. Для нас важливий голос громади», - зазначив в.о. керівника апарату ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За втручання прокуратури ...

КОМЕНТАРІ