Чернівці: Перелік дій військовозобов’язаних після отримання повістки

Чернівці: Перелік дій військовозобов’язаних після отримання повістки

07.08.15 12:05 0 601
Відділ мобілізаційної роботи Чернівецької міської ради надає перелік дій військовозобов'язаного після того, як він отримав повістку.

Після отримання повістки громадянину треба з'явитись до військового комісаріату за місцем обліку.

При собі необхідно мати наступні документи: військовий квиток, паспорт громадянина України, а в разі наявності обставин, що згідно ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», виключають можливість призову за мобілізацією (стан здоров'я, сімейні обставини та ін.) – документи, які підтверджують вказані обставини.

У разі відсутності факторів, що виключають (надають відстрочку) можливості мобілізації, військовозобов'язаний направляється на проходження військово-лікарської комісії.

Після її проходження, з врахуванням стану здоров'я, включається до складу тієї чи іншої військової команди.

Представником військового комісаріату виписується повістка із вказанням часу, дати та місця, куди необхідно прибути для виїзду до навчальної військової частини для подальшого проходження військової служби.

Відрізний корінець повістки необхідно віддати керівнику підприємства, який згідно “Кодексу законів про працю”, Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу” зобов'язаний зберегти місце роботи, посаду, виплачувати середньомісячну заробітну плату на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Директор заповідника ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ