Чернівецька область: рятувальники ліквідували масштабну пожежу в піднавісі з макулатурою площею 500 кв.м.

Чернівецька область: рятувальники ліквідували масштабну пожежу в піднавісі з макулатурою площею 500 кв.м.

07.08.15 10:22 0 575
5 серпня о 17:40 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в піднавісі з макулатурою, який знаходиться в Чернівцях по вул. Севастопольській. Люди, які помітили пожежу, спочатку намагалися самотужки ліквідувати небезпеку, однак коли зрозуміли, що зробити це їм не вдасться, зателефонували на спецлінію 101. За цей час полум’я охопило весь піднавіс та перекинулося на сусідню складську будівлю. Загальна площа пожежі склала 500 кв.м.. Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 3 обласного центру оперативно прибули на місце події. Вогнеборці, оцінивши ситуацію, оголосили другий номер виклику та запросили допомогу, тож на ліквідацію пожежі додатково були направлені 2 відділення ДПРЧ № 2 та 2 відділення ДПРЧ № 1 Чернівців. Складність пожежі полягала в тому, що легкозаймисті матеріали, макулатура, яка зберігалася в піднавісі, створювали велике горюче навантаження. Також існувала ймовірність перекидання вогню на поруч розташовані будівлі та техніку. Окрім цього, в сусідній складській будівлі знаходилися бочки з бензином. Рятувальники охолодили бочки з бензином та відкотили їх у безпечне місце для недопущення їх вибуху. О 18:28 вогнеборці локалізували пожежу в тих межах, у яких перший пожежно-рятувальний підрозділ застав її на момент прибуття. Завдяки цьому вдалося не допустити подальшого поширення полум’я. О 21:30 пожежа була ліквідована. Вогнем знищено частково покрівлю піднавісу, в якому виникла пожежа, частково покрівлю сусідньої складської будівлі та заготовлену макулатуру. В ході ліквідації пожежі рятувальники врятували від знищення 5 будівель та 3 одиниці техніки. Загиблих та травмованих немає. Всього до ліквідації пожежі від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучалися 8 одиниць техніки та 29 чоловік особового складу. На даний час причина пожежі встановлюється.

Того ж дня в Чернівецькій області виникло ще 2 пожежі. Так, в місті Сторожинець по вул. Мисливській горіла господарська будівля. Оскільки споруда була дерев’яною, полум’я швидко поширилося по конструкціях будівлі. Також існувала загроза перекидання вогню на розташовані поруч житловий будинок та літню кухню. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 12 міста Сторожинець за лічені хвилини прибув за місцем лику. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу, не допустивши її розповсюдження, що дозволило врятувати житловий будинок та літню кухню. Вогнем знищено покрівлю господарської будівлі, господарські речі та майно.

В селі Слобода Банилів Вижницького району сталося загорання сухої трави на площі 1 га. Рятувальники, які виїжджали на місце події, ліквідували небезпеку, запобігши поширенню пожежі. Постраждалих на пожежах немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ