Львівська область: зареєстровано 2 пожежі торфу

Львівська область: зареєстровано 2 пожежі торфу

07.08.15 11:19 0 662
5 серпня о 08:43 до Служби порятунку «101» надійшлоповідомлення в с. Куличків Сокальського району виникло горіння торфу на відкритій території окремими осередками. Станом на 20:30 горіння ліквідовано на площі 0,5 га.

Цього ж дня о 12:03 надійшло повідомлення, що в с. Боложенів Буського району виникло горіння торфу та листяного підстилку. Станом на 20:00 горіння ліквідовано на площі 120 кв.м..

Торф горить повільно на всю глибину його залягання. Торф'яні пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню, коли горить шар торфу значної товщини. Торф може горіти в усіх напрямках, незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтом він горить навіть під час помірного дощу і снігопаду. Торф'яні пожежі рухаються повільно, по декілька метрів на добу, і відзначаються тим, що їх майже неможливо загасити. Вони небезпечні раптовими проривами вогню з під землі і тим, що їх край не завжди помітний.

Ознакою підземної торф'яної пожежі є характерний запах гарі, місцями з під землі просочується дим, а сама земля гаряча. Торф вигоряє зсередини, утворюючи пустоти, в які можна провалитися і згоріти. Температура в товщі торфу, охопленого пожежею, більше тисячі градусів.

Гасити торф'яну пожежу самостійно не рекомендується. Краще обійти її стороною, рухаючись проти вітру, так, щоб він не наздоганяв вас вогнем і димом та не перешкоджав орієнтуватись на місцевості. При цьому треба дуже уважно оглядати дорогу попереду себе, промацуючи її тичиною або палицею.

Найкращим способом боротьби з торф'яними пожежами вважається запобігання їм.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гель-лак - самое ...
Наступна новина: У Луцьку капітально ...

КОМЕНТАРІ