На Вінниччині обговорили питання протидії торгівлі людьми та попередження нелегальної міграції (+фото)

На Вінниччині обговорили питання протидії торгівлі людьми та попередження нелегальної міграції (+фото)

07.08.15 13:03 0 611
ВОПО «Джерело надії» за сприяння Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine , Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Вінницької ОДА у партнерстві ГО «Об'єднання переселенців "Спільна справа" провели інформаційну зустріч з питань протидії торгівлі людьми та попередження нелегальної міграції.

Метою даного заходу було підвищити обізнаність ВПО щодо проблеми торгівлі людьми, сформувати свідоме ставлення до міграційних намірів та мінімізувати вірогідність потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

В рамках даної зустрічі відбувся показ документального фільму MTV EXIT «Життя на продаж», де описані три реальні історії українців, які стали жертвами торгівлі людьми. Завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням постраждалих осіб фільм показав глядачам вражаючі подробиці торгівлі людьми та навчив учасників, як уберегти себе від шахрайських схем у процесі пошуку роботи та під час подорожей. Організатори знайомили учасників заходу із сучасним станом проблеми торгівлі людьми та методами, які використовують злочинці, щоб затягнути людину в тенета рабства, а також інформували про правила безпечної поведінки за кордоном та про організації, що надають допомогу постраждалим від торгівлі людьми. Всі учасники отримали буклети та пам'ятки з протидії торгівлі людьми.

Заступник начальника відділу з питань молоді, масового спорту, сім'ї, оздоровлення та громадських організацій, відповідальна особа за проведення процедури встановлення статусу особі, яка постраждала від торгівлі людьми управління у справах сім'ї, молоді та спорту Вінницької ОДА Анжела Кіль надала інформацію про впровадження національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Вінницькій області та представила практичний досвід ідентифікації осіб, постраждалих від торгівлі людьми, процедури встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, для отримання ними реінтеграційної допомоги від держави.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ