Боєць «Айдару»: Це війна не для обраних. Це війна всієї України

Боєць «Айдару»: Це війна не для обраних. Це війна всієї України

07.08.15 16:24 0 597
Майже півсотні військових, які побували у зоні АТО, проходять реабілітацію та лікування на Львівщині. Хтось із них пережив Ілловайськ, інші – Дебальцеве, а хтось – Донецький аеропорт. Один із таких героїв-захисників, боєць батальйону «Айдар» із позивним «Грицьо», якраз у шпиталі святкує свій другий день народження.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Марти Шикули.

Цими днями «айдарівець» із позивним «Грицьо» святкує свій другий день народження. Саме рік тому він ледь не втратив життя під час бою на Луганщині.

«На нашу групу із БМП якраз вийшла їхня група із танком. БМП згоріла. Тоді загинули хлопці із 51-ї бригади і 9 «айдарівців» отримали поранення. Серед них був і я», – пригадує боєць.

Над тим, чи йти захищати Україну, 29-річний хлопець навіть не роздумував. Адже вороги наближалися до його рідного містечка на Харківщині.

«Коли вже почали гинути хлопці із Західної України, із Центральної, я бачив, що ворог біля дому. Тож особисто для мене вибору не було», – каже «Грицьо».

У гарячих точках хлопець перебував майже півроку. За цей час найважче було пережити втрату побратимів, з якими ділився останнім, а також бої, які в його житті стали першими.

Після бою, із травмою хребта та спинного мозку «Грицьо» перебуває у шпиталі на Львівщині. Та не може дочекатися, коли знову повернеться на передову. Каже, не розуміє тих, хто уникає мобілізації.

«Це війна не для обраних чи якогось конкретного прошарку людей. Це війна всієї України», – переконаний боєць.

Коли ж закінчиться війна та страшні бої на сході України, «Грицьо» мріє назавжди залишитися у Львові.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Хмельниччина: обережно! ...

КОМЕНТАРІ