На Прикарпатті тривають профілактичні рейди для запобігання пожежам у місцях збирання та зберігання врожаю

На Прикарпатті тривають профілактичні рейди для запобігання пожежам у місцях збирання та зберігання врожаю

08.08.15 11:37 0 657
На полях Івано-Франківщини тривають жнива. У цей час дуже важливим постає питання захисту хліба від вогню. Рятувальниками організовано ряд комплексних заходів, спрямованих на забезпечення протипожежного захисту цьогорічного врожаю.

7 серпня фахівці Управління ДСНС в області здійснили профілактичні рейди місцями збирання та зберігання зернових в ряді господарств Тлумацького, Городенківського та Коломийського районів.

На Тлумаччині вони побували на одному з найуспішніших підприємств Івано-Франківщини - «Штерн Агро». Аграрії цього підприємства вирощують озиму пшеницю, озимий та ярий ячмінь, кукурудзу, соняшник, ріпак.

«У власності нашого господарства є комбайни, трактори, сівалки, маніпулятори та багато іншої техніки, - розповідає головний інженер ТзОВ «Штерн Агро» Юрій Бак. – Перед жнивами проводиться ремонт транспортних засобів, інструктаж комбайнерів. У нас всі комбайни обладнані іскрогасниками та вогнегасниками. Ми дбаємо про безпеку, адже добре розуміємо важливість дотримання правил пожежної безпеки у період жнив».

По праву житницею Прикарпаття називають Городенківщину, адже у плані виробництва хліба, саме з Городенківського району надходить велика частина продукції. Одне із найбільших господарств Городенківщини - філія «Перспектив» ПАТ «Зернопродукт» Миронівського хлібопродукту.

Працівників Управління ДСНС в області і тут запевнили, що з великою відповідальністю ставляться до питання належного забезпечення протипожежного стану місць збирання та зберігання врожаю. Розповідає заступник директора цього підприємства Іван Войціх: «На сьогоднішній день ми обробляємо 13689 га землі у Коломийському, Снятинському, Тлумацькому та Городенківському районах. Безпека на нашому підприємстві – передусім. Ми провели відповідні інструктажі з техніки безпеки. У нас всі комбайни забезпечені вогнегасниками та іншими первинними засобами пожежогасіння».

На Коломийщині рятувальники побували на ланах, котрі належать ТОВ «Компанія Агро-Дует». Тут працюють комбайни. Комбайнери, як й інші працівники агрофірми, пройшли відповідні інструктажі, та знають, як діяти за будь-яких надзвичайних ситуацій, - запевняє тутешній директор Михайло Вишиванюк.

Профілактичні рейди триватимуть до завершення зернозбиральної кампанії. Хочеться сподіватися, що керівники сільськогосподарських підприємств та господарств всіх форм власності з відповідальністю поставляться до даної проблеми, адже тільки спільними зусиллями можна створити надійний захист цьогорічному врожаю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові розгорнуто ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ