На Вінничині рятувальники ДСНС навчають громадян правилам безпечної поведінки під час купання

На Вінничині рятувальники ДСНС навчають громадян правилам безпечної поведінки під час купання

08.08.15 10:47 0 590
Влітку, відпочиваючи поблизу водойм, досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків. Лише з початку року на водних об’єктах України загинуло 783 людини, з яких 89 дітей.

Саме тому, аби зменшити кількість трагічних наслідків на водоймах та попередити їх виникнення, рятувальники ДСНС постійно проводять профілактичні рейди у місцях масового відпочинку людей на водоймах, під час яких розповідають громадянам про елементарні правила безпеки.

Так, 6 серпня такі рейди відбулися у Хмельницькій, Житомирській, Сумській та Кіровоградській областях. Рятувальники роз’яснювали відпочивальникам правила безпечної поведінки на воді, роздавали листівки та пам’ятки з рекомендованими діями на випадок утоплення та порядком надання першої медичної допомоги потерпілим.

Аби не допустити трагедій, рятувальники звертаються до мешканців області з проханням дотримуватися правил безпечного відпочинку на водних об’єктах! Зокрема, відпочинок допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях, де чергують рятувальні пости. Вкрай небезпечно купатися у воді зі швидкою течією, у місцях стихійного відпочинку, де не обстежене, не очищене від каміння, скла чи сторонніх предметів дно. Часто в таких місцях захід у воду не пологий, а з різкими обривами та підводними течіями. Забороняється заходити у воду напідпитку.

Пам’ятайте! Аби відпочинок пройшов на користь – потрібно, у першу чергу, подбати про безпеку і правильний вибір самого місця дозвілля.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Українська книга»: У ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ