У чернівчан немає підстав для хвилювання – місто без води не залишиться

У чернівчан немає підстав для хвилювання – місто без води не залишиться

08.08.15 11:15 0 607
КП «Чернівціводоканал» вживає заходи для оптимізації споживання енергетичних ресурсів, які використовуються в процесі подачі та розподілу води, очищення стічних вод та збільшує рівень проплат енергопостачальникам. Так, лише за рахунок оптимізації режимів подачі води у другому кварталі цього року вдалося зменшити споживання електроенергії на 534 тисячі кіловат годин. Про це повідомив начальник КП «Чернівціводоканал» Сергій Дзезик.

За рахунок оптимізації роботи насосно-силового обладнання за 6 місяців цього року підприємство спожило електроенергії майже на один мільйон кіловат годин менше, ніж за такий же період минулого року. Однак у рахунках енергопостачальників сума до оплати через постійний ріст тарифів на електроенергію виявилася на 5,8 мільйонів гривень більшою. Не зважаючи на це, рівень оплати за спожиту електроенергію у ІІ кварталі збільшено на 1,5 мільйона гривень або на 13%, а темпи нарощування заборгованості скорочено майже на 30%.

« На жаль, з енергопостачальниками, яким щомісяця корегують тарифи, ми знаходимося не в паритетних умовах. Але і в такій ситуації ми знайшли можливість зменшити енергоспоживання та темпи нарощування боргів. Це позитивна тенденція і, сподіваюся, зацікавлені у співпраці партнери її зрозуміють та підтримають. Міський голова тримає ситуацію з розрахунками водоканалу на постійному контролі, ми готові до діалогу і розумного компромісу з енергопостачальниками, ведуться перемовини. Переконаний, що вже до 11 серпня алгоритм спільного рішення буде знайдений. У чернівчан немає підстав для хвилювання – місто без води не залишиться»,- запевнив Сергій Дзезик.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ