Громада Чернівців спрямувала 5 мільйонів гривень на завершення транскордонного екологічного проекту. Ще три мільйона гривень місто просить у держави

Громада Чернівців спрямувала 5 мільйонів гривень на завершення транскордонного екологічного проекту. Ще три мільйона гривень місто просить у держави

08.08.15 09:29 0 520
Позачергова сесія Чернівецької міської ради внесла зміни до бюджету міста та спрямувала 5 мільйонів гривень на будівництво двох піскоуловлювачів на очисних спорудах, яке ведеться в рамках транскордонного проекту ЄС «Поліпшення екологічної ситуації в басейнах річок Прут та Дністер шляхом покращання систем очистки стічних вод в Чернівцях та Дрокії».

На реалізацію цього проекту ЄС виділяє громаді Чернівців 426 300 євро. Загальна вартість проекту становить понад 740 тисяч євро.

Депутати вважають, що така висока дольова участь Чернівців у співфінансуванні цього проекту є важким зобов'язанням для міського бюджету. Тому позачергова сесія міської ради звернулися до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України, обласної державної адміністрації та обласної ради з пропозицією долучитися до співфінансування цього важливого для Чернівців, Буковини та загалом України проекту та виділити на його реалізацію 3,1 мільйона гривень.

У зверненні до Уряду звертається увага, що очисні споруди Чернівців проводять скид стічних вод в поверхневий водний об'єкт – річку Прут, яка далі слідує територіями Румунії і Молдови і є притокою Дунаю – другою за довжиною і площею басейну ріки Європи. Тому успішна реалізація проекту з побудови сучасних піскоуловлювачів на очисних спорудах Чернівців є важливим завданням для України, яка прагне дотримуватися екологічних стандартів ЄС в природоохоронній сфері.

Відповідальним за виконання заходів транскордонного проекту призначено заступників міського голови Марію Порчук та Георгія Леонтія.

Вирішено також звернутися до правоохоронних органів з проханням перевірити дотримання вимог чинного законодавства під час проведення тендерних процедур з визначення підрядної організації, яка здійснюватиме будівництво піскоуловлювачів у рамках виконання заходів транскордонного екологічного проекту.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Недопущення ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ