В Чернівецькій області 200 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн знешкодили піротехніки ДСНС впродовж декількох днів

В Чернівецькій області 200 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн знешкодили піротехніки ДСНС впродовж декількох днів

08.08.15 08:47 0 542
Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території України, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулий війн. Так, впродовж 5-6 серпня піротехніками ДСНС було виявлено та знешкоджено 200 вибухонебезпечних предметів. Лише у Рівненській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській та Херсонській областях було вилучено та знешкоджено 60 вибухонебезпечних предметів. Зокрема: мінометну міну, гранати, артилерійські снаряди часів Другої світової війни.

Шановні громадяни! Рятувальники ДСНС наголошують! Під час земляних робіт будьте пильними та обачними, адже вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди, де проходили бойові дії: у полях та городах, у лісах та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів. Особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку, яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу.

В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

Пам’ятайте що краще попередити біду, ніж ліквідувати її наслідки.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Львівська область: вогнем ...

КОМЕНТАРІ