В Чернівецькій області рятувальники допомагають переселенцям в адаптації до нових умов проживання

В Чернівецькій області рятувальники допомагають переселенцям в адаптації до нових умов проживання

08.08.15 11:55 0 761
Чимало вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території, покидаючи власну домівку та рятуючи власне життя та життя близьких, вирушають в інші регіони України, не маючи там жодних рідних чи знайомих. Однак бажання мати мирне небо над головою є сильнішим від відчуття невідомості. Станом на 7 серпня, в Чернівецькій області проживає 2 тис. 205 вимушених переселенців зі Східних областей України та АР Крим. Для того, щоб усі переселенці змогли якнайшвидше призвичаїтися до нових умов проживання, їм необхідна підтримка та допомога. Тому співробітники Управління ДСНС України у Чернівецькій області систематично проводять виїзні рейди по районах Чернівецькій області для спілкування з вимушеними переселенцями.

Так, 7 серпня практичний психолог Управління ДСНС лейтенант служби цивільного захисту зустрівся з шістнадцятьма переселенцями, які проживають у Кіцманському районі. Психологом Управління була проведена індивідуальна та групова бесіда з вимушеними переселенцями, в ході якої їм була надана необхідна консультаційна допомога. Під час спілкування з людьми, особлива увага була приділення дітям-переселенцям. Наприклад, спілкуючись із десятирічним переселенцем з міста Стаханов Луганської області, хлопчиком на ім’я Цотне, психолог виявив, що дитина сумує за греко-римською боротьбою, якою займався вдома. Хлопець неодноразово брав учать у змаганні та займав призові місця. Тому психолог розповів, що в Чернівецькій області досить активно розвивається даний вид спорту, про що свідчить проведення в Чернівцях студентського чемпіонату України з вільної, жіночої та греко-римської боротьби декілька років тому. Окрім цього, з усіма дітьми-переселенцями психологом було проведено арт- та казко-терапію. Малюнки дітей були наповнені яскравими кольорами, що говорить про відсутність в них наслідків впливу психотравмуючих подій. Наостанок, рятувальник вручив малечі солодкі подарунки.

Також психолог поспілкувався і з переселенкою Аллою, яка прибула на Буковину з міста Попасне Луганської області разом із сім’єю. На Луганщині жінка працювала диспетчером в пожежно-рятувальній частині, тому, після прибуття на Чернівеччину, її було влаштовано на роботу диспетчером караулу Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань. Дмитро Горошко поспілкувався з жінкою, в ході чого виявив, що жодних проблем із влиттям в колектив пожежно-рятувального підрозділу у Алли немає, а сам процес адаптації до нових умов проживання проходить успішно. «Рятувальники Кіцманського району, окрім того, що справжні професіонали та патріоти своєї служби, є чудовими людьми, які завжди підтримують мене та інших переселенців» – зазначила Алла.

«Проведені заходи показали, що вимушені переселенці і надалі потребують підтримки та допомоги, тому Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області і в майбутньому будуть здійснюватись виїзні рейди по місцях тимчасового проживання переселенців» – повідомив заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Юрій Волошин.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На столичному Майдані у ...

КОМЕНТАРІ