Іноземні артисти,які поїдуть на фестиваль до Криму,потраплять під санкції,– Мінкульт

Іноземні артисти,які поїдуть на фестиваль до Криму,потраплять під санкції,– Мінкульт

08.08.15 08:50 0 543
Міністерство культури України попереджає іноземних музикантів про те, що вони можуть потрапити під санкції за участь у фестивалі Koktebel Jazz Party.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Іноземні артисти, які виступлять на окупованій території у заходах, організатором яких є одіозний російський телеведучий Дмитро Кисельов, проти якого запроваджені санкції Євросоюзу, Канади, Швейцарії й України і який підтримує позицію президента Російської Федерації Путіна щодо Криму і воєнну агресію на сході нашої країни, тим самим висловлюють підтримку акту агресії і порушення територіальної цілісності нашої країни», – заявили в Мінкульті, повідомляє «Крим. Реалії».

У відомстві додали, що за участь у Koktebel Jazz Party артисти повинні понести відповідальність, згідно з законами України «Про санкції» і «Про внесення змін до деяких законів України про захист інформаційного простору».

Міністерство культури також нагадало, що відповідно до українського законодавства, підставою для заборони в’їзду іноземців в Україну є порушення правил перетину державного кордону України.

Як повідомили в прес-службі, у випадку, якщо учасники джазового фестивалю Koktebel Jazz Party 2015 в’їдуть у Крим не через офіційні пункти пропуску, вони понесуть за це відповідальність.

Раніше повідомлялося, що інформація про участь групи з Німеччини De Phazz у фестивалі Дмитра Кисельова Koktebel Jazz Party не відповідає дійсності, німецькі музиканти вирішили їхати на «Джаз Коктебель» в Одеській області.

Проте виступ гурту, як і раніше, значиться у програмі фестивалю Koktebel Jazz Party в анексованому Криму. У його прес-службі спростували інформацію, що виступу De Phazz у них не буде.

Фестиваль Koktebel Jazz Party планують провести в селищі Коктебель з 28 по 30 серпня. А традиційний фестиваль «Джаз Коктебель», який до 2014 року проходив у Криму, відбудеться в селищі Затока Одеської області з 23 по 30 серпня.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівне: двір на Польовій,2 ...

КОМЕНТАРІ