У Львові організовують прогулянки єврейським кварталом. Афіша

У Львові організовують прогулянки єврейським кварталом. Афіша

08.08.15 11:04 0 628
Гарячий Львів поринув в атмосферу єврейської клезмерської музики, але не лише вона робить особливими ці вихідні. Львів'яни і гості міста мають нагоду відчути іспанський характер з допомогою кіно, відвідати виставку мандрівної творчої криївки і побачити експозицію, присвячену митрополиту Андрею Шептицькому. Фото: justlviv.it

Про це і багато іншого розкаже наша афіша.

У Львові триває 7-й Міжнародний фестиваль єврейської клезмерської музики LvivKlezFest 2015.

У неділю з 11:00 до 13:00 відбуватимуться Прогулянки єврейським кварталом, медіа-екскурсія. Збір груп кожні дві години. Збір на вул. Гнатюка, 11.

У Львівському кіноцентрі триває Тиждень іспанського кіно. У суботу о 19.00 покажуть стрічку «Кузени», о 21.00 «Тапас». У неділю на кіноманів чекають о 17.00 «18 страв», о 19.00 – «Наречений для Ясміни», о 21.00 – «Зморшки». ВИСТАВКИ

У Львівському палаці мистецтв триває благодійна виставка картин бійців АТО «Мандрівки творчої криївки. Творчі кілометри». До 9 серпня львів’яни зможуть оцінити творчість військових та придбати картини. Усі кошти підуть на проведення подальших поїздок.

У виставкових залах у Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові на вул. Драгомагова, 42 можна оглянути виставку «На пошану Основнику», присвячену митрополитові Андрею Шептицькому. Експозицію формують три великих розділи: рід Шептицьких; митрополит Андрей Шептицький і Національний музей у Львові; митрополит Шептицький – меценат української культури.

У «Щось цікаве» можна оглянути виставку Надії Сіверс «Кіт|і|літо». Як зазначають організатори, художниця вважає, що щастя у всіх львівських котів однакове: щоб зайвий раз не турбували, коли потрібно – почесали за вушком, вчасно годували, і щоб пташка за вікном вдовольняла інстинкт мисливця.

Проте художниця гадає, що «Кіт і літо» – особливий, адже в його імені відчуваються пахощі трав, тепло сонячних променів і поклик пригод! Тому цими днями він подорожуватиме в горах зі своїми вірними друзями, читатиме книги Жуля Верна та Туве Янссон, також він буде зігріватися смачним чаєм та кавою, адже літо у Львові таке непередбачуване! А ще кіт ходитиме на пленер, і загалом його чекає дуже багато цікавих і важливих речей! Чи не вважаєте Ви, що варто скласти йому компанію?

9 серпня - остання нагода побачити у Львові картини художників з різних країн, які свідчать про справжнє призначення людського життя. На виставці «Мистецтво Чжень Шань Жень» (Істина Доброта Терпіння) можна побачити репродукції 15 художників з Канади, США, Тайваню і Японії, які розповідають про послідовників Фалуньгун. Це китайська система самовдосконалення душі і тіла, яка з’явилась у 1992 році. Та через декілька років послідовники Фалуньгун почали зазнавати репресій, які запровадив комуністичний режим Китаю. Це і лягло в основу сюжетів картин виставки. КІНО МУЛЬТИКИ

Посіпаки. Посіпаки живуть на планеті на кілька мільйонів років довше, ніж ми. У них одна нав’язлива ідея – служити найгидкішій особистості. Динозаври, фараони, Дракула, Наполеон – всі вони виявилися недовговічні. І тоді міньйон поїхали в Нью-Йорк. Їх чекають гроші, влада, фатальна суперзлодійка Скарлет Оверкілл і, звичайно ж, дуже смачна «банана»! у будь-якому випадку, так їм здається.

Пінгвінчик Пороро Великі перегони. У глухому селі живе пінгвінчик Пороро, який мріє вирости і стати справжнім гонщиком. Одного разу в їхніх краях здійснює вимушену посадку вантажний літак з черепахами, що перевозять сани для зимових перегонів. Помилково вирішивши, що черепахи і є ті самі гонщики, пінгвінчик вмовляє їх дати йому кілька уроків майстерності, а потім вирушає на змагання. Але прибувши на місце, він розуміє, що виграти буде не так просто, адже в суперниках у нього багаторазовий чемпіон з перегонів Білий Тигр і нечисті на лапу ведмеді, які вічно чинять різні підступи суперникам.

НОВИНКИ

«Шалене розлучення» (комедія). Вони – вар’яти і люблять все розносити. Чи змінили їх час і обставини? Щоб перевірити це, вони йдуть на крайні заходи – оголошують одне одному війну. А на війні, як відомо, всі засоби хороші.

«Темна сила» (трилер). Під час виборчої компанії здійснюється зухвале вбивство чинного мера. Підозрюючи, що місцева влада може бути занадто корумпована ФБР підключає до розслідування двох своїх агентів: цинічного Джона Арчера і настирливу Мілу Драйвер. Дуже скоро цим двом вдається виявити, що справа набагато складніша, ніж передбачалося. Агенти виявляються залученими у велику гру. Тепер вони повинні не тільки розкрити справу, сліди якого ведуть до одного дуже впливового злочинного угруповання, а й зберегти свої життя, оскільки на них вже почалося полювання.

«Місія неможлива: Нація ізгоїв» (бойовик, трилер, пригоди). Коли ОМН розпускають, і Ітан Хант залишається не при справах, його команда несподівано стикається з розгалуженою міжнародною мережею високопрофесійних спецагентів – Синдикатом. Це «плем’я ізгоїв» одержиме ідеєю встановлення нового світового порядку і планує серію руйнівних терактів. Ітан і компанія об’єднуються з дискредитованим британським агентом Ілсой Фаустом і приступають до своєї самої нездійсненним місії, розуміючи, що кожен з них може виявитися на стороні Синдикату.

«Self/less. Ціна безсмертя» (фантастика, трилер, детектив). У майбутньому стає можливим перемогти смерть за допомогою імплантації своєї свідомості в молоде тіло, створене методом генної інженерії. Операція ця дорога і проводиться підпільно, а тому доступна лише обмеженому колу осіб. Вмираючий літній бізнесмен наважився на це і отримує можливість прожити ще одне життя. Однак коли йому відкривається таємниця походження нового тіла, за ним починає полювання секретна організація, яка не зупиниться ні перед чим, щоб захистити свої інтереси.

«Як кохатися по-англійськи» (мелодрама, комедія). Сюжет фільму обертається навколо професора Кембриджського університету, котрий обрав своїм девізом вислів уайльдовського лорда Генрі з «Портрета Доріана Грея»: «Єдиний спосіб позбутися спокуси – поступитися їй». Але одного разу в житті героя з’являється молода жінка, заради якої він вирішує переглянути особисті пріоритети і придушити гедоністичні нахили. І все б добре, от тільки зведена сестра нової коханої професора чекає від нього дитину.

«Антураж» (комедія). Вінсу Чейзу потрібний новий виклик в житті, і він його знаходить в Голлівуді. Кіноакторові допомагають його давні друзі – Ерік, Джоні і Терл, до яких приєднується і Арі Голд, який залишив службу в правоохоронних органах. Їхні амбіції – як ніколи високі, їх дружба – загартована часом і колишніми колотнечами. П’ятірку друзів очікують випробування і сюрпризи, які в черговий раз перевірять їх на міцність і гнучкість в умовах непростих ситуацій.

«Шульга» (драма, спорт, бойовик, трилер). У боксера Біллі Хоупа все було прекрасно: звання чемпіона, красуня-дружина і улюблена дочка. Але фортуна відвертається від нього: під час трагічних обставин гине кохана дружина, дискваліфікація на рингу, нульові доходи, суд позбавляє його батьківських прав... Хоуп повинен відстояти звання чемпіона і повернути дочку. Чи є у нього шанси на перемогу? Все вирішить його знаменитий хук лівою.

«Пікселі» (фантастика, комедія). Прибульці з космосу помилково трактують тематику космічних комп’ютерних ігор як оголошення їм війни і атакують Землю, використовуючи відеоігри 80-х в якості моделей для різноманітних стратегій вторгнення. Президент країни звертається за допомогою до друга дитинства, чемпіона тих років по грі в автомати Сема Бреннера. Той збирає команду гравців, фахівців з аркад, щоб спільно здолати прибульців і врятувати планету.

«Людина-мураха» (фантастика, бойовик). Озброївшись дивовижною здатністю зменшуватися в розмірі, але володіти при цьому великою силою, шахрай Скотт Ленг повинен стати героєм і допомогти своєму наставнику, доктору Хенку Піму, зберегти в таємниці існування костюму Людини-мурашки від загроз нового покоління.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ