Т.в.о. керівника «Херсонеса Таврійського» стала заступник директора музею

Т.в.о. керівника «Херсонеса Таврійського» стала заступник директора музею

08.08.15 10:25 0 607
Виконувати обов'язки керівника Національного заповідника «Херсонес Таврійський» буде заступник директора музею з наукової роботи Лариса Седікова. «Херсонес Таврійський». Фото: ZIK/EPA/SERGEI ILNITSKY

Про це журналістам повідомив міністр культури Росії Володимир Мединський за підсумками візиту в окупований Севастополь.

«Це досвідчений професійний працівник, ми вже провели погоджувальну нараду, на якій визначили план роботи. Зараз абсолютно всім зрозуміло, хто що буде робити», – запевнив В.Мединський.

Крім того, буде сформована рада розвитку Херсонесу. До нього увійдуть директор Інституту археології Академії наук Росії Микола Макаров, заступник міністра культури РФ Володимир Аристархов, декан Севастопольського округу Сергій Халюта і заступник губернатора м. Севастополя Андрій Воробйов.

«Цей орган буде виважено допомагати співробітникам музею не тільки в збереженні того, що напрацьовано, а й у подальшому розвитку та популяризації робіт в Херсонесі», – сказав В.Мединський.

Конфлікт у музеї-заповіднику повністю врегульоване, підсумував міністр, пише «Крым Медиа».

Нагадаємо, вчора, 6 серпня, директор заповідника «Херсонес Таврійський» протоієрей отець Сергій (Халюта) склав свої повноваження.

Раніше колектив Національного заповідника «Херсонес-Таврійський» висловив глибоке обурення кадровою політикою окупаційної влади міста Севастополя. Наказом Головного управління культури Севастополя директор заповідника А.В. Кулагін був знятий з посади, і на його місце призначено Протоієрея Сергій Халюта – декана Севастопольського округу.

На початку серпня Володимир Путін ухвалив рішення про переведення у федеральне підпорядкування заповідника «Херсонес Таврійський», який знаходиться в окупованому Криму.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: Автоматизована система ...

КОМЕНТАРІ