В АТО встановлять понад 100 супутникових антен для українського мовлення,– Бригинець

В АТО встановлять понад 100 супутникових антен для українського мовлення,– Бригинець

08.08.15 11:26 0 644
Для бійців на передовій у зоні АТО встановлять понад 100 комплектів супутникового телебачення з українськими пакетами мовлення. Фото: kakotvet.com

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики.

Олександр Бригинець, який є радником міністра інформаційної політики Юрія Стеця з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення, проінформував, що бійці 24-ї Залізної бригади отримали шість комплектів супутникового телебачення з встановленим українським пакетом мовлення.

« ми з колегами з Міністерства оборони, Нацради та представниками провідних українських телеканалів встановимо ще партію супутникових антен з українським мовленням», – повідомив радник.

Організаторами та ініціаторами придбання обладнання виступили: МІП, Міноборони, Концерн РРТ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, волонтерські організації, фонди та інші.

«Ми робимо все можливе, щоб бійці на передовій також чули й бачили українське мовлення, залучаючи кошти волонтерів та небайдужих людей. Приміром, ця партія антен закуплена за кошти одного з народних депутатів», – сказав радник Бригинець.

Також він повідомив, що найближчими днями в зоні проведення АТО буде встановлено 100 супутникових антен.

Нагадаємо, у серпні Кабінет Міністрів України прийняв рішення виділити Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) 1 млн 715 тис. 842 грн на відновлення та поширення системи національного телерадіомовлення на території Донецької, Луганської та Сумської областей з метою зміцнення обороноздатності держави.

Раніше в Міністерстві інформаційної політики України повідомляли, що сподіваються до кінця літа завершити встановлення 15 цифрових передавачів для мовлення на окуповані території Донбасу. Зокрема, міністр Юрій Стець повідомив, що на засіданні уряду ставитиме питання, щоб фінансування цих процесів відбувалося скоріше, а не через тендерні закупівлі. Також пан Стець акцентував на тому, що частина членів уряду блокує вирішення питань щодо встановлення передавачів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ