Пишно святкувати День Незалежності варто тоді,коли закінчиться війна,– бійці

Пишно святкувати День Незалежності варто тоді,коли закінчиться війна,– бійці

08.08.15 10:54 0 698
Широкомасштабні святкування на День Незалежності недоречні, але заходи за участі військових потрібні, аби продемонструвати боєготовність держави. Парад військових під час святкування на День Незалежності України. Фото: ZIK/EPA/TATYANA ZENKOVICH

Так вважає аналітик групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець, передає «Радіо Свобода».

Водночас, за його словами, важливо зробити наголос на вшануванні пам’яті людей, які віддали життя за незалежність України.

Святкувати варто буде тоді, коли Україна врегулює збройний конфлікт на своїй території, вважає комбат п’ятого окремого батальйону «Правого сектору» із позивним «Чорний», який зараз перебуває у зоні АТО.

«Якщо у нас є проблеми в державі, і незалежність – під питанням, тому що у нас де-факто забрали одну з областей – анексували Крим, і плюс є проблема у двох інших областях – триває війна, то, м’яко кажучи, це важко назвати незалежністю, бо ми залежні зараз від цих подій, – зазначає він.

«У нас є держава Україна, але не в тих межах, як хоча би рік тому. Тому тут багато питань: що святкувати?», – каже боєць.

Минулого року вперше було відчутно, що парад, який іде по Хрещатику на День незалежності – це не карнавал, а справжня армія, за якою є і подвиги, і втрати, розповів прес-офіцер батальйону «Донбас-Україна» Дмитро Різниченко.

«Але в той же час, коли я, на той момент – поранений, тільки-но приїхав у Київ з-під Іловайська, мої побратими в Іловайську вели бої. Вони в цей час дивилися на одному-єдиному «живому» телевізорі на парад Незалежності, на пишні вишиванки, на сяюче святкове місто, а в той час їх «вітали» з Днем Незалежності росіяни, обстрілюючи з артилерії, – і у них відчуття були геть протилежні», – говорить доброволець.

Як відомо, минулого року на День Незалежності в Києві пройшов парад за участю військової техніки. Невдовзі стало відомо, що українські сили перебувають в оточенні під Іловайськом. За даними військового прокурора Анатолія Матіоса, станом на квітень встановлено, що тоді загинуло понад чотириста людей.

Нагадаємо, як заявив раніше офіцер прес-служби Генерального штабу ЗСУ Олексій Мазепа, цього року на параді до Дня Незалежності військова техніка використовуватись не буде.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: За добу,що минула,на ...

КОМЕНТАРІ