У Рівненській області завдяки ефективній представницькій діяльності прокурорів стягнуто на користь громадян та держави близько 64 млн грн

У Рівненській області завдяки ефективній представницькій діяльності прокурорів стягнуто на користь громадян та держави близько 64 млн грн

08.08.15 12:28 0 587
Органи прокуратури Рівненської області активно вживають заходи щодо захисту в судовому порядку інтересів громадян і держави, передусім у сфері земельних відносин, з питань державної і комунальної власності, а також щодо наповнення державного бюджету.

Так, з початку 2015 року прокурорами Рівненщини пред'явлено позовних заяв на загальну суму 73 млн грн. Судами за вказаний період розглянуто та задоволено позовів в інтересах громадян і держави, а також шляхом оскарження незаконних судових рішень та вступу у справи, на суму близько 64 млн грн. При цьому реально виконані судові рішення на суму 33,7 млн грн.

Зокрема активно застосовувалися представницькі повноваження щодо захисту інтересів держави. З цих питань прокурори заявили позови на суму понад 69 млн грн, з яких уже розглянуто і задоволено судами на суму 44,6 млн грн.

У сфері державної та комунальної власності прокурорами пред'явлено позовів на суму майже 53,8 млн грн., з них судами задоволено на 34,8 млн гривень.

Так, за позовами прокуратури Рівненської області у власність товариства «Рівненський завод тракторних агрегатів» з часткою держави в статутному капіталі повернуто об'єкти нерухомості вартістю 1,4 млн грн, а також 15 будівель баз відпочинку у с. Решуцьк Рівненського району загальною площею 550 м кв.

Також за активної позиції прокуратури Рівненської області державі повернуто контрольний пакет акцій ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» на суму 25 млн грн та стягнуто до Державного бюджету України 6,2 млн грн штрафних санкцій.

З метою захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин прокурори пред'явили позовів на суму понад 10 млн грн., з яких вже задоволено на суму 6,2 млн грн.

Реально прокурори захистили права 416 дітей, їм відшкодовано 320 тис грн стипендій, одноразових грошових допомог та інших соціальних виплат.

Всього ж органами прокуратури Рівненщини забезпечено участь у розгляді понад 600 цивільних, адміністративних та господарських справ, з яких більша половина - судами апеляційної інстанції, в тому числі за скаргами, внесеними у справах за позовами органів прокуратур Волинської, Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ