Волинська область: рятувальники борються із загораннями торфовищ в поліських районах області

Волинська область: рятувальники борються із загораннями торфовищ в поліських районах області

08.08.15 10:58 0 587
6 серпня пожежно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС у Волинській області локалізовано 2 осередки загорянь торфовищ в Старовижівському та Ратнівському районах. Тут залишилось загасити по 0,5 гектара тліючих торфяників.

Триває гасіння вогню на торфовищах в урочищах «Триба» біля с. Тоболи Камінь-Каширського району, «Їлки» поблизу с. Бихів Любешівського району та «Євник» поблизу с. Тур Ратнівського району.

Загалом в зазначених районах для приборкання вогню, що подекуди горить на глибині понад 1 метр, задіяні 10 одиниць спеціальної та основної пожежної техніки державної, лісової та місцевої пожежної охорони, дві мотопомпи, 30 рятувальників та понад три десятки місцевих мешканців.

Одночасно з гасінням пожеж працівниками наглядово-профілактичних органів управління ДСНС області спільно з правоохоронцями та працівниками екологічної інспекції здійснюється розслідування причин виникнення пожеж, що завдають значної шкоди здоров’ю місцевим мешканцям, які вимушені по декілька днів дихати їдучим димом від горіння торф’яників. Докладається максимум зусиль для того, аби віднайти винуватців цих пожеж. У разі встановлення їх провини, порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

З метою стабілізації пожежної обстановки в області, управління ДСНС звертається до всіх мешканців краю: будьте обережними при поводженні з вогнем, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісах, не кидайте не загашені сірники та недопалки з вікон автомобілів. В умовах сухої спекотної погоди, що встановилась в області, навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі в екосистемах та завдати непоправної шкоди лісовим масивам чи знищити житлові будинки.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За добу,що минула,на ...
Наступна новина: На Закарпатті нелегалів з ...

КОМЕНТАРІ