На Тернопіллі ми повинні легалізувати волевиявлення краян

На Тернопіллі ми повинні легалізувати волевиявлення краян

08.08.15 12:42 0 588
- переконаний голова обласної ради Василь Хомінець.

Шановні колеги-депутати!

50 об'єднаних громад краю – це бажання наших виборців, зреалізоване і завдяки нашим зусиллям. Адже в початковому варіанті перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, підготовленого ОДА, їх було значно менше. Від самого початку був переконаний, що такий вирішальний крок як адмінреформа має здійснюватися лише за доброї волі громадян. Власне так і говорить закон. Саме заради цього ми провели десятки зустрічей, обговорень та нарад і вийшли, так би мовити, на фінішну пряму – маємо прийняти перспективний план та оголосити вибори у новостворених громадах. Такої конструктивної роботи чекає від нас уся область, на це сподіваються наші виборці. Особливо краян надихнув приклад Тернополя. Адже обласний центр додатково отримав 250 мільйонів гривень. Це чималий вклад у розвиток інфраструктури міста. Тож не обділяймо усе Тернопілля. Адже впровадження реформи – це насамперед розширення повноважень місцевих рад, відчутне збільшення надходжень до місцевих бюджетів, що дозволить громадам розвивати інфраструктуру власних населених пунктів.

Окрім перспективного плану сесія має розглянути ще ряд вкрай важливих питань, зокрема зміни до бюджету. У тому числі ті, якими передбачено майже два мільйони на будівництво (придбання) житла для сімей військовослужбовців, загиблих у зоні АТО, та постраждалих (інвалідів І-ІІ групи).

Дорогі друзі!

Брати участь у роботі сесій, приймати важливі для області рішення – моральний обов'язок депутата. Тернополяни своїм голосуванням довірили нам долю краю. Тож не підведімо їх. Вважаю: ігнорування пленарних засідань – деструктивна та безвідповідальна позиція! Ми багато зробили за період нашої каденції, тож будьмо і надалі гідними наданому нам довір'ю громади. Візьмімо якомога активнішу участь у ІV пленарному засіданні 52 сесії Тернопільської обласної ради 13 серпня. Це чи не крайній термін, щоб дати можливість громадам провести вибори по-новому, дати шанс на отримання дієвого, з широкими повноваженнями місцевого самоврядування.

Люди сподіваються від нас рішучих, важливих дій!

Голова обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині внаслідок ...

КОМЕНТАРІ