Житомирщина: у соціальних об’єктах та приватних домоволодіннях області прийнято та розміщено 7183 громадян,які прибули із районів проведення АТО

Житомирщина: у соціальних об’єктах та приватних домоволодіннях області прийнято та розміщено 7183 громадян,які прибули із районів проведення АТО

09.08.15 08:30 0 638
На в Житомирській області прийнято та розміщено 7183 особи, з яких 6869 прибули з Донецької та Луганської областей, 314 – з АР Крим. З них 336 осіб проживає в соціальних закладах, готелях, санаторіях решта 6841 оcоба розмістилася у родичів та близьких.

В області працює регіональний координаційний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.

У цілодобовому режимі в адмінбудівлі облдержадміністрації (каб. №101) працює робоча група Штабу, діє телефон «гарячої лінії» з опрацювання звернень, збору та аналізу повідомлень (0412-47-44-69 з 08.00 до 20.00 год., 0412-41-34-90, 0412-47-50-00 з 20.00 до 08.00 год.), утворено Інформаційний центр допомоги тимчасовим переселенцям зі сходу у Житомирській області, функціонує відповідний інтернет-ресурс (dopomoga.zt.ua).

Для інформаційного забезпечення внутрішньо переселених громадян, на веб-сайті Управління ДСНС в області (www.zhytomyr.mns.gov.ua) створено рубрику – «Інформація для громадян, які планують переміститися або вже переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО», у якій розміщено контактні номери телефонів та електронні адреси, за якими можуть звернутися тимчасові переселенці з питань соціального забезпечення, розміщено реєстр житла на території області та іншу корисну інформацію.

Крім того, аби допомогти вимушеним переселенцям не розгубитися в інформаційному просторі та оперативно отримати усю необхідну інформацію від питань реєстрації до розселення і отримання соціальної допомоги, працівниками Управління ДСНС в області розповсюджено Дорожні карти для людей, внутрішньо переміщених в межах країни. У ній – контакти міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів, роз’яснення з приводу того, як отримати державну соціальну підтримку, відновити документи, і куди звертатися людині,яка прийняла рішення залишити межі небезпечної території.

Дорожня карта розміщена у довідкових службах залізничних вокзалів, автовокзалів, оперативно-диспетчерських служб житлово-комунального господарства, органах виконавчої влади, відділеннях пошти та зв’язку, службах медичної допомоги, органах соціального захисту, в місцях масового перебування людей та транспорті.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ