Вінничина: програма «Табір –семінар «Школа самостійного життя» підходить до завершення (+фото)

Вінничина: програма «Табір –семінар «Школа самостійного життя» підходить до завершення (+фото)

09.08.15 09:16 0 705
Дванадцятий рік поспіль громадська організація «Гармонія» проводить табір-семінар «Школа самостійного життя». Цьогоріч програма, яка реалізовується за підтримки управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації і Британської ради змінила формат і проходить в аспекті проекту «Активні громадяни».

Учасники табору, а цього року – це особи з обмеженими можливостями з Крижопільського, Літинського, Тиврівського, Гайсинського, Козятинського, Вінницького районів та міст Жмеринки і Вінниці протягом 7 днів навчалися формувати навички взаємодії з громадою та інклюзивні рішення, вчилися ораторському мистецтву та можливості впливу на впровадження реформ на локальному рівні. Розглядали Конвенцію ООН про права людей з інвалідністю, аби використовувати її як інструмент формування інклюзивного простору. Проходили тренінг по формуванню власного іміджу.

Участь у проекті для багатьох учасників семінару стала своєрідним поштовхом для активних дій щодо зміни свого світосприйняття, роботи над собою, прагнення до повноцінного життя та надання допомоги іншим – зазначає керівник програми Раїса Панасюк.

«Сподіваємося, що цьогорічна програма табору надихнула кожного учасника. Що зміни починаються з кожного з нас, і потрібно продовжувати діяти. Ця Форма реабілітаційної роботи виявилась дуже вдалою та ефективною. На даний час в Україні вводяться в дію ряд реформ. І тому дуже важливо, щоб на різних рівнях приймались інклюзивні рішення (враховувались потреби людей з інвалідністю). Важливо, щоб люди з інвалідністю були активними учасниками економічних, політичних, економічних процесів громади. Для цього з'явилась можливість розвитку нового аспекту програми «Активні громадяни», який полягає в усвідомленні ідентифікації, вмінню налагоджувати діалог у Формуванні навичок гуртування громади навколо ініціатив громади. Саме це є значною додатковою можливістю для більш ефективної самореалізації та інтеграції молоді з інвалідністю у суспільство.

Крім того, програма табору насичена різноманітними культурно-розважальними заходами.

«В рамках табору відбувалися майстер-клас по візажу, дискотека, екскурсія до «Прозорого офісу», де презентували його доступність практичні, побували учасники проекту і в обласній бібліотеці імені Тімірязєва. Наразі ще планується виїзд в місто, де презентуватимуть практичні навички, як користуватися громадським транспортом та відвідини фонтану «Rochen» - підкреслила Раїса Панасюк.

Крім того, в рамках семінару проводилися практичні заняття з написання міні- проектів. Як результат, каже фасилітатор програми «Активні громадяни» Олена Чорнобривенко буде реалізовано, щонайменше 5 проектів у різних районах області. Ідеї виникли саме під час школи.

«Напрямки проектів різні, але всі вони соціального характеру - це створення певних послуг для людей у районах . Одна із умов – доступність для кожного, а для людей з інвалідністю - особливоі» - підкреслила Олена Чорнобривенко.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області на ...

КОМЕНТАРІ