Валерій Коровій: Базова проблема в Україні – відсутність довіри між народом і владою (+фото)

Валерій Коровій: Базова проблема в Україні – відсутність довіри між народом і владою (+фото)

09.08.15 11:20 0 609
Голова облдержадміністрації Валерій Коровій вважає, що ефективний розвиток територій неможливий без довіри і взаємодії влади і громади. Завдання влади - стимулювати активність громад і створювати умови для економічного зростання за принципами децентралізації. На цьому акцентував очільник області на нараді щодо соціально-економічного розвитку Тростянецького району за підсумками півріччя.

голова облдержадміністрації провів нараду щодо підсумків соціально-економічного розвитку Тростянецького району у першому півріччі 2015 року.

Метою зустрічі з керівниками громад Валерій Коровій назвав необхідність побудови спільної стратегії розвитку району.

«Ми повинні розуміти, чим живе район, які є проблеми, побачити основні показники роботи і звірити спільні позиції, по яких будемо рухатися далі», - зауважив голова ОДА.

Валерій Коровій наголосив, що країні стоїть перед низкою нових викликів: забезпечення безпеки громадян, боротьба з корупцією, яка включає і самоочищення органів влади, передусім, правоохоронних, а також відсутність довіри між владою і громадськістю.

«Ми живемо в якісному плані в нових умовах. Абсолютно в інших умовах працює влада, особливо місцева влада. Тому що ті виклики, які стоять перед владою на загальнодержавному рівні, регіональному рівні, і на рівні органів місцевого самоврядування спонукають нас до переосмисленні ролі кожного з нас. Є базова проблема в Україні, на превеликий жаль, вона присутня, це - відсутність довіри між народом і владою», - сказав очільник області.

Він додав, що нові можливості відкриваються перед громадами у зв'язку з бюджетною децентралізацією.

«Це стимулюватиме сільського голову розвивати бізнес, залучати інвестиції, щоб вводились в експлуатацію нові об'єкти, щоб обліковувати землі», - говорить Валерій Коровій.

З доповіддю про ситуацію в районі виступив голова Тростянецької РДА Валерій Помагайбо.

Зокрема, він повідомив про високі темпи наповнення бюджету.

«Дохідна частина загального фонду в частині власних і закріплених надходжень виконана на 60,7 % до плану на рік, фактично надійшло 20 млн. грн. Аналізуючи надходження доходів до помісячного розпису, виконання становить 132,9. А порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст доходів становить 36 % відсотків», - зазначив Валерій Помагайбо.

У районі завершили збирання ранніх зернових з показниками урожайності, вищими за середньообласні.

Активно впроваджують і енергозберігаючі заходи. Три газові котельні буде переведено на альтернативні види палива.

«Переведення зазначених газових котелень району на альтернативний вид палива дасть реальну можливість зекономити за опалювальний період близько 153 тис.м.куб газу або 1,4 млн. грн. і безумовно поліпшити температурний режим в приміщеннях», - підкреслив керівник району.

Валерій Коровій підсумував: Тростянецький район має необхідний потенціал для економічного зростання, що забезпечить поліпшення якості життя жителів району.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Народний артист СРСР Лев ...
Наступна новина: Громадський порядок у ...

КОМЕНТАРІ