На Вінничині обласна влада привітала будівельників краю з професійним святом (+фото)

На Вінничині обласна влада привітала будівельників краю з професійним святом (+фото)

09.08.15 10:52 0 597
Традиційно, напередодні Дня будівельника, який відзначають у другу неділю серпня, кращих фахівців галузі вітали в облдержадміністрації.

В урочистостях взяли участь заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, заступник голови обласної Ради Наталя Солейко та кращі представники будівельної галузі області.

Звертаючись до присутніх Василь Броварник зазначив: «Ви обрали дуже складну і водночас надзвичайно важливу професію, адже будівельна галузь є одним із головних індикаторів розвитку і стабільності економіки країни. І попри те, що будівельна галузь за складних фінансових умов не отримує достатнього фінансування, ви шукаєте шляхи поліпшення своєї діяльності, конкурентоздатності будівельної продукції, зростання авторитету професії будівельника».

Василь Броварник також відмітив, що за січень-березень 2015 року підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 1,02 млрд. грн. капітальних інвестицій.

Темп зростання обсягу прийнятого в експлуатацію житла за І квартал 2015 року становить – 99,4% до відповідного періоду попереднього року, це 12 місце серед областей України.

За І півріччя 2015 року підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 530,5 млн. грн. При цьому 75,2% будівельних робіт виконано у м. Вінниця.

Роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння склали 89,8% від загального обсягу, решта – з капітального – 5,2% та поточного – 5,0% ремонтів.

Василь Броварник висловив впевненість щодо пожвавлення будівельної діяльності в поточному році, адже незважаючи на непростий для країни час Урядом передбачено з державного бюджету для Вінницької області 153,8 млн. грн. коштів державного фонду регіонального розвитку.

Завдяки цим коштам в 2015 році планується здійснити ряд інвестиційних проектів регіонального розвитку, в тому числі з добудови, реконструкції та капітального ремонту освітніх і медичних закладів, енергозберігаючих заходів з переведення котелень бюджетних установ на альтернативні види палива тощо.

Зі словами вітання до присутніх звернулась Наталя Солейко, яка подякувала за професійність та майстерність, а також побажала, аби нашим будівельникам не приходилось будувати фортифікаційні споруди, а горде ім'я будівельника додавало б наснаги і впевненості у щоденній роботі на благо рідного краю, заради процвітання нашої України в цілому!

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток будівельної галузі та з нагоди Дня будівельника 27 кращих фахівців галузі від імені обласної державної адміністрації та обласної Ради отримали Почесні грамоти. А також оголошено подяки обласної державної адміністрації та обласної ради 6 керівникам відповідних структурних підрозділів ОДА, товариств та організацій за якісне, своєчасне та професійне виконання службових обов'язків із будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави в зоні АТО в Луганській та Донецькій областях.











































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС України закликає ...
Наступна новина: Народний артист СРСР Лев ...

КОМЕНТАРІ