На Вінничині рятувальники закликають дотримуватись усіх правил пожежної безпеки в екосистемах у зв’язку зі спекотною погодою та відкриттям мисливського сезону

На Вінничині рятувальники закликають дотримуватись усіх правил пожежної безпеки в екосистемах у зв’язку зі спекотною погодою та відкриттям мисливського сезону

09.08.15 11:53 0 885
За минулу добу, 7 серпня, сталося 9 пожеж у природних екосистемах області.

Так, о 13:32 чечельницьким рятувальникам надійшло повідомлення про загорання сухої трави за межами населеного пункту Новоукраїнка.

По прибутті на місце виклику працівників ДПРЧ-33 смт.Чечельник було встановлено, що горить суха трава на площі приблизно 5 гектарів (територія Широкогребельської сільської ради). На гасіння пожежі було подано 1 ствол «Б» та використані підручні засоби.

Пожежа ліквідована о 14:23.

О 14:46 на пункт зв'язку ДПРЧ-11 м. Козятин надійшло повідомлення, що за межами с. Медведівка на відкритій території біля лісосмуги горять залишки сухої стерні. Ліквідація пожежі проводилась особовим складом прибулих підрозділів за допомогою підручних засобів.

О 15:18 загорання було ліквідовано.

Рятувальники не допустили поширення полум’я на лісові насадження. Сума врятованого майна складає 200 тисяч гривень.

Подібні пожежі траплялися також на території с. Лисогірка Жмеринського району, за межами села Селище Тиврівського району, за межами с. Жежелів Козятинського району, біля с. Кусиківці Літинського району, у с. Паланка Томашпільського району, за межами с.М.Стратівка Тростянецького району, біля села Дерешова Мурованокуриловецького району.

Усі перераховані загорання ліквідовані силами Державних пожежно-рятувальних частин Вінницької області.

Причина усіх подібних пожеж – виключно людський фактор.

Пожежі у природних екосистемах пов’язані не тільки з економічними збитками, вони завдають величезної шкоди довкіллю.

Окрім цього, 8 серпня на Вінниччині стартує сезон полювання. У відповідності до розпорядження Голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія від 7 серпня 2015 року № 458 «Про посилення заходів з пожежної безпеки у зв’язку з відкриттям сезону полювання» виконавчі органи державної влади на місцях мають забезпечити контроль за додержанням користувачами мисливських угідь правил пожежної безпеки, обмеження полювань на водоймах, що знаходяться безпосередньо або примикають до лісових угідь, відвідуванням населенням лісів, в’їздом до них автотранспорту. На період мисливського сезону створюються оперативні групи з виявлення та недопущення пожеж, до яких включені співробітники ГУДСНС та УМВС області, природоохоронних органів, користувачі мисливських угідь та представники засобів масової інформації.

У свою чергу, Головне управління ДСНС України у Вінницькій області у настійливо закликає пересічних громадян, зокрема і мисливців, дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх! За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум'я, особливо у хвойному лісі. Забороняється розпалювати багаття на торфовищах, поблизу копиць сіна, скирт соломи, зернових ланів. Слід дуже пильно наглядати за дітьми, адже, залишившись наодинці, їхні пустощі з вогнем - дуже небезпечні.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках, на відкритих територіях, полях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам'ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагедії!

Головне управління ДСНС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На засіданні ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ