На Вінничині 8 серпня – День військового зв’язківця

На Вінничині 8 серпня – День військового зв’язківця

09.08.15 08:06 0 704
Щорічно, 8 серпня, згідно з Указом Президента від 01 лютого 2000 року, українські військові зв’язківці відзначають своє професійне свято.

Саме у серпні 1920 року в Києві, на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища, почалася підготовка зв’язківців на ІІ Київських військово-інженерних курсах. Тим самим було покладено початок славній історії військ зв’язку.

В сьогоденні розвиток зв’язку включає у собі цілий комплекс сучасних технологій. Робота зв’язківців - це не зовсім професія, а скоріше група професій. Не важливо, ким саме ти працюєш, яку посаду обіймаєш, якщо ти зв’язківець. Адже фахових напрямків у цій галузі чимало.

Чимало знань, умінь і навичок потребує діяльність зв’язківців у Головному управлінні ДСНС у Вінницькій області. Основним завданням зв’язківців-рятувальників є якісне та надійне забезпечення всієї системи зв’язку в органах цивільного захисту області. До структури Головного управління входить три підрозділи: сектор телекомунікації, інформаційних технологій та системи «112», центр оперативного зв’язку, комунікацій і систем інформаційних технологій та радіомайстерня.

- Зв'язок – це головний нерв, - запевняє фахівець відділу комунікаційних систем Володимир Пристаєвич. -Зв’язківцем потрібно народитись. Бо занадто відповідальна та кропітка ця робота, а особливо в такій структурі, як ДСНС. Будь-яка галузь зв’язку не стоїть на місці, вона розвивається щоденно, щомиті. В нашій професії потрібно завжди вчитись та вдосконалюватись. Як кажуть, йти в ногу із часом, - завершує свою думку один із провідних зв’язківців ГУ ДСНС.

- Саме в цьому інтерес до такої роботи, як у нас. Тут завжди є чому навчитись, постійно вдосконалювати та реалізовувати на практиці здобуті знання, - долучається до розмови головний фахівець сектору телекомунікацій та інформаційних технологій системи «112» Володимир Кучкудан.

Зв’язок є невід’ємною частиною складової будь-якого управління. Говорити про роботу зв’язківця можна нескінченно, і все-одно залишиться багато таємниць та нерозкритих питань. І навіть імениті фахівці навряд чи колись скажуть, що володіють досконало всіма знаннями в області зв’язку.

Зі святом вас, зв’язківці!

ГУ ДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: дорогі ...
Наступна новина: У Тернополі протестували ...

КОМЕНТАРІ