Закарпатські митці презентують словакам сучасне мистецтво

Закарпатські митці презентують словакам сучасне мистецтво

09.08.15 08:20 0 651
Днями у Словаччині відкрилася виставка живописних полотен двох закарпатських митців Сергія Галая та Ореста Цюпко «Гра кольору».

В експозиції представлено майже сім десятків робіт, виконаних переважно олійними фарбами та аквареллю. Серед полотен і філософські твори, і пейзажі, і натюрморти, і портрети. Милують око глядачів яскраві мистецькі витвори хустян у одній з галерей міста Бардейов.

До країни-сусідки хустські майстри пензля навідались у рамках міжнародного пленеру «Яворна-2015».

-Разом із нами учасниками мистецького проекту стали художники з Бразилії, Польщі, Словаччини та з інших областей нашої держави. Зі словаками співпрацюємо давно, ще у 2011 році побували на пленері у Дрініці. Подібні акції є безцінними у плані обміну досвідом, враженнями та творчістю, – зазначив директор Хустської міської картинної галереї Орест Цюпко.

-Під час виставки ми презентували 67 різножанрових робіт. Крім того, попрацювали над етюдами. У Словаччині дуже гарна архітектура, до слова, схожа на Закарпатську. Природа, між іншим, теж. А отже, відпочинок із пензлем та фарбами став для нас справжньою творчою «віддушиною», – підкреслив інший учасник виставки, митець та дизайнер Сергій Галай.

Слід зазначити, що обидва закарпатці є членами народного творчого об'єднання художників і народних умільців «Митець Верховини» та постійно презентують свої полотна як в Україні, так і за кордоном, є активними учасниками міжнародних мистецьких програм.

Марина АЛДОН

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівська область: ...

КОМЕНТАРІ