Для того щоб уникнути отруєння існують певні умови.
1. Якщо Ви відмовились від споживання дикорослих грибів, як від продукту взагалі і споживаєте штучно вирощені печериці, гливи, що купуєте в магазинах, то отруєння виключається.
2. Якщо Ви не можете відмовитись від цього продукту, то набагато безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.
3. Якщо Ви все ж таки відправились до лісу на „тихе полювання”, необхідно знати наступне:
– ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;
– якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його позбутися;
– намагайтесь шукати і збирати губчасті гриби „білі”, „бабки”, „моховики” тощо. В наших широтах серед них найменша кількість отруєних;
– якщо Ви зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготовки;
– перед приготуванням страв з грибів їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;
– не вживайте сирих грибів;
– перед приготуванням будь-якої страви гриби необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хв;
– готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді;
– не давайте грибів малолітнім дітям;
– ніколи не застосовуйте „домашні” методи визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібних ложок, вони, окрім помилок нічого не дають.
4. Якщо отруєння все ж таки виникло або Ви його підозрюєте:
– негайно промийте шлунок слабким соляним розчином;
– незважаючи на тимчасове полегшення Вашого стану негайно зверніться до найближчої лікувальної установи.
Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: На Вінничині ліквідовано ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...