Чернівці: На засіданні громадської консультативної ради обговорювали питання встановлення панно та реконструкції  скверу

Чернівці: На засіданні громадської консультативної ради обговорювали питання встановлення панно та реконструкції  скверу

09.08.15 11:39 0 644
Робоче засідання громадської консультативної ради з питань охорони культурної спадщини відбулось 6 серпня в приміщенні міської ради. На засіданні ради заслухали інформацію начальника управління містобудування та архітектури департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради, головного архітектора міста Наталі Хілько щодо питань оформлення панно на площі Центральній, реконструкції скверу на розі вулиць Університетської — М.Коцюбинського, а також проведення заходів щодо відзначення в Чернівцях ювілею з нагоди 125-річчя з дня народження всесвітньо відомого архітектора Ф.Кіслера. Кандидат мистецтвознавства, доцент Київського національного університету будівництва та архітектури Світлана Біленкова зробила доповідь на тему: “Культура будівництва в історичних містах з об'єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Здобутки і помилки”.

Після обговорення питань порядку денного члени громадської консультативної ради вирішили перенести розгляд питання про заміну панно за пам'ятником Т.Шевченку на 2016 рік. В разі заміни панно на аналогічне рекомендовано не зазначати щорічне літочислення.

Реконструкцію скверу на розі вулиць Університетської — М.Коцюбинського рекомендовано проводити без будь-якої забудови, максимально зберегти та доповнити історично сформовані зелені насадження. Також члени ради вирішили перенести розгляд ескізного проекту щодо наміру встановлення в м.Чернівцях мармурової скульптури “Благовіщення” на наступне засідання ради та підготувати обґрунтування.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадський порядок у ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ