Чернівці: Раритетну книгу Юрія Федьковича презентував обласній бібліотеці Олексій Каспрук

Чернівці: Раритетну книгу Юрія Федьковича презентував обласній бібліотеці Олексій Каспрук

09.08.15 09:11 0 670
Рідкісну книгу «буковинського соловейка» Юрія Федьковича, видану у 1906 році, презентував Чернівецькій обласній бібліотеці у літературно-меморіальному музеї міський голова Олексій Каспрук під час вручення премії Федьковича.

Це ІІІ том «Писань Осипа Юрія Федьковича», який містить драматичні твори письменника та копію автографу третьої редакції «Довбуша».

Книгу видала друкарня наукового товариства імені Тараса Шевченка у Львові. Упорядкував його відомий українознавець доктор Олександр Колесса. До збірки потрапили твори Федьковича «Так вам і треба», «Довбуш» (у трьох редакціях) і «Як козам роги виправляють».

«Писання Осипа Юрія Федьковича» видавалися у чотирьох томах з 1902 по 1910 рік. Окрім драматичних творів вони містять поезії, повісті і оповідання, а також матеріали життєпису автора. Саме третього тому не було у збірні бібліотеки, тож подарунок міського голови дуже доречним і цінним.

Нагадаємо, Буковина відзначає 181-річчя з дня народження Юрія Федьковича. Олексій Каспрук взяв участь в урочистому покладанні квітів до пам'ятника видатному митцю. Також відбувся молебень на могилі Федьковича.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: 7 афганців ...
Наступна новина: Вінничина: програма «Табір ...

КОМЕНТАРІ