Рівненщина: рятувальники не допустили вибуху баку з пальним у легковому автомобілі «Audi 80»

Рівненщина: рятувальники не допустили вибуху баку з пальним у легковому автомобілі «Audi 80»

09.08.15 12:09 0 632
08 серпня о 04:30 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про загорання легкового автомобіля «Audi 80» у селі Новий Корець Корецького району. За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 15-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Прибувших на місце виклику рятувальників зустрів водій транспортного засобу та повідомив, що паливний бак автомобіля майже повний. Полум’я набирало сили, а тому існувала реальна загроза вибуху. Вогнеборці одразу попередили усіх водіїв інших транспортних засобів, що були присутні на місці пожежі, від’їхати на безпечну відстань. Тим часом, рятувальники подали на гасіння генератор піни середньої кратності-600. Травмованих та загиблих внаслідок події немає. Вогнем знищено автомобіль.

Зі слів водія, дим та язики полум’я, що виривалися з-під капоту машини він помітив під час руху по автодорозі. Зупинивши транспортний засіб, намагався самотужки за допомогою вогнегасника та підручних засобів загасити вогонь. Проте бажаних результатів це не дало і чоловік викликав рятувальників.

Причина пожежі встановлюється.

Рятувальники нагадують водіям основні правила безпечної поведінки при пожежі в автомобілі. Машина здатна повністю згоріти за 3-4 хвилини, тож у таких випадках слід діяти оперативно. Потрібно відразу зупинити авто на узбіччі та вимкнути двигун, поставити машину на ручне гальмо, вийти з транспорту, допомогти пасажирам покинути салон автомобіля й віддалитися на безпечну відстань, подзвонити до служби порятунку за номером 101, за можливості скористатися вогнегасником (але тільки не тоді, коли осередок пожежі знаходиться в районі бензобака – може статися вибух).

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ