На Хмельниччині рядові пожежні надали пропозиції щодо закупівлі надійного захисного одягу та обладнання для виконання завдань за призначенням

На Хмельниччині рядові пожежні надали пропозиції щодо закупівлі надійного захисного одягу та обладнання для виконання завдань за призначенням

09.08.15 10:00 0 606
7 серпня, за ініціативи начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуарда Братка, відбулася дотендерна процедура закупівлі захисного одягу, пожежних рукавів та касок для хмельницьких рятувальників. Участь у такому заході вперше взяли ті, хто безпосередньо ліквідовує пожежі та наслідки надзвичайних ситуацій – начальники караулів, командири відділень та рядові пожежні, які з власного досвіду знають, що безпечний захисний одяг повинен надійно захищати від вогню, високих температур, хімічних і механічних впливів, протистояти несприятливим кліматичним умовам.

Керівництво Головного управління зазначило, що Хмельницьким міськвиконком виділено кошти на закупівлю захисного одягу, касок, а також пожежних рукавів для рятувальників обласного центру. Працівникам ДСНС запропонували сертифікований захисний одяг та каски п’яти виробників, як закордонних, так і вітчизняних. Все обмундирування відповідає європейським стандартам. Наразі проводиться дотендерна процедура, під час якої рятувальники мають надати свої пропозиції щодо якості представлених виробів. Незабаром відбудеться прозора закупівля через інтернет-ресурс.

Участь у заході взяв і старший прапорщик цивільного захисту Анатолій Бартун, який уже не один рік поспіль працює вогнеборцем. Під час тестування захисного одягу на водонепроникність рятувальник зазначив, що в «бойовках» їм доводиться працювати і в мороз, і в спеку, тож від добротного одягу зазвичай залежить якість та швидкість ліквідованих надзвичайних подій, а найголовніше – безпека самих бійців ДСНС. «За часи моєї служби в органах ДСНС, це перший раз коли керівництво Головного управління запросило рядових пожежних до тестування захисного одягу, пожежних рукавів та касок, аби ми обрали найкращі взірці у яких рятувальникам буде зручно та основне безпечно ліквідовувати надзвичайні ситуації різного характеру», - продовжив Анатолій Бартун.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ