ЗІК, Людина наука
В останні роки вчені знаходять все більше доказів того, що людина навчилася готувати їжу дуже давно, вже 1,5-2 млн років тому.
Карен Харді з Автономного університету Барселони заявила, що крім слідів давніх вогнищ, зменшених розмірів зубів та інших палеонтологічних свідчень існування кулінарії, є і виключно біологічні докази того, що еволюція людини багато в чому залежала від наших дієтичних і кулінарних пристрастей.
Ще кілька десятиліть тому вчені з’ясували, що апетити нашого мозку несумісні з дієтою з виключно сирої їжі – навіть горили, чий мозок в кілька разів менший від людського, змушені шукати і їсти рослинність по 9-10 годин на день.
За словами Харді, раціон перших предків людини, який намагаються імітувати деякі люди, називаючи його «палеодієтою», насправді складався не з великої кількості жирів і білків, а крохмалю і інших вуглеводів.
Хоч наше тіло і може синтезувати найважливіший для роботи мозку вуглевод – глюкозу – шляхом розкладу жирів і білків, але набагато простіше отримувати вуглеводи з крохмалю і інших рослинних цукрів. Тим більше, крохмаль містився у великій кількості в їжі, що оточувала давніх людей – в кореневищах їстівних рослин, у фруктах і горіхах, пише ZN.UA.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...