Крохмаль зіграв найважливішу роль в еволюції мозку людини,– палеонтологи

Крохмаль зіграв найважливішу роль в еволюції мозку людини,– палеонтологи

09.08.15 13:28 0 640
Європейські палеонтологи з'ясували, що почати стрімке зростання і досягти сучасних обсягів дозволив головному мозку наших предків саме перехід на дієту з великою кількістю крохмалю та інших висококалорійних вуглеводів 3 млн років тому.

ЗІК, Людина наука

В останні роки вчені знаходять все більше доказів того, що людина навчилася готувати їжу дуже давно, вже 1,5-2 млн років тому.

Карен Харді з Автономного університету Барселони заявила, що крім слідів давніх вогнищ, зменшених розмірів зубів та інших палеонтологічних свідчень існування кулінарії, є і виключно біологічні докази того, що еволюція людини багато в чому залежала від наших дієтичних і кулінарних пристрастей.

Ще кілька десятиліть тому вчені з’ясували, що апетити нашого мозку несумісні з дієтою з виключно сирої їжі – навіть горили, чий мозок в кілька разів менший від людського, змушені шукати і їсти рослинність по 9-10 годин на день.

За словами Харді, раціон перших предків людини, який намагаються імітувати деякі люди, називаючи його «палеодієтою», насправді складався не з великої кількості жирів і білків, а крохмалю і інших вуглеводів.

Хоч наше тіло і може синтезувати найважливіший для роботи мозку вуглевод – глюкозу – шляхом розкладу жирів і білків, але набагато простіше отримувати вуглеводи з крохмалю і інших рослинних цукрів. Тим більше, крохмаль містився у великій кількості в їжі, що оточувала давніх людей – в кореневищах їстівних рослин, у фруктах і горіхах, пише ZN.UA.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ