Єдиний оперний театр,який залишився у Східній Україні,на межі закриття,– колектив

Єдиний оперний театр,який залишився у Східній Україні,на межі закриття,– колектив

09.08.15 12:57 0 595
Колектив Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка звернувся до громадськості та ЗМІ та висловив велике занепокоєння долею трупи і театру загалом.

Про це йдеться на сторінці IT Sector у Facebook.

«31.07.2015 року за наказом генерального директора всі артистичні та художні підрозділи були відправлені у «простій» на три місяці (до 01.11.2015). Адміністративна частина працювала і працює у звичному режимі. Попередні місяці з 15.04.2015. по 30.06.2015 творча частина працювала за скороченим робочим тижнем, бо скорочення фінансування театру, за словами Генерального директора, змусило його вдатися до непопулярних рішень. На загальних зборах в червні питання додаткових неоплачуваних вихідних знову постало на порядку денному, а також, питання мільонних боргів театру за опалення, що «висять» з попередніх років, ставить під великий сумнів роботу театру в опалювальний сезон», – йдеться у зверненні колективу.

В комітеті зазначають, що вони не підтримали рішення директора про скорочення робочого тижня для творчих підрозділів і економію коштів знову за їхній рахунок.

«Працівники підрозділів театру – оперна трупа, оркестр,балет, хор, солісти, художній персонал, цех допоміжного складу – пішли у чергову літню відпустку. А вийшовши з неї 31.07.2015 р., одразу були ознайомлені в усній формі з наказом про простій з причини, яка не пов’язана з фінансовими негараздами», – кажуть у профспілці.

Колектив зазначає, що затягування початку репетиційного процесу веде до зриву початку театрального сезону і проведенню повноцінного творчого процесу, а далі до припинення фунціоновання театру, як «творчої одиниці в системі культури України».

«Беручи до уваги те, що ХНАТОБ ім. М.В.Лисенка, на жаль, залишився єдиним оперним театром в Східній Україні, просимо долучитися рішення щодо цієї проблеми всіх небайдужих», – звертаються працівники театру, повідомляє «Українська правда. Життя».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Коровій: Запуск ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ