Учнівська молодь Вінниччини з числа дітей загиблих,поранених та учасників АТО відправилася на відпочинок до Республіки Польща (+фото)

Учнівська молодь Вінниччини з числа дітей загиблих,поранених та учасників АТО відправилася на відпочинок до Республіки Польща (+фото)

11.08.15 09:50 0 591
10 серпня, до Республіки Польща на відпочинок відправилися діти Вінниччини, батьки яких є учасниками АТО.

Як повідомлялося раніше, у рамах офіційного візиту голови ОДА Валерія Коровія до Республіки Польща, яка відбулась 25-26 червня 2015 року було попередньо домовлено з маршалеком Сьвєнтокшиського воєводства Адамом Ярубасом та головою Сейміку Сьвєнтокшиського воєводства, заступником міністра економіки Аркадіушем Бонком та воєводою Свєнтокшиського воєводства Божентиною Палка-Корубою про можливість оздоровлення на території Польщі дітей, батьки яких є учасниками АТО. Враховуючи тісну багаторічну співпрацю, польські колеги підтримали прохання очільника області і готові прийняти юних вінничан на літній відпочинок.

Так, управлінням у справах сім'ї молоді та спорту облдержадміністрації спільно з управлінням міжнародного співробітництва облдержадміністрації організовано захід з обміну досвідом учнівської молоді Вінницької області з числа дітей загиблих, поранених та учасників АТО та Республіки Польща.

23 дитини з Чечельницького, Крижопільського, Немирівського, Вінницького, Погребищенського, Козятинського, Гайсинського районів та м. Жмеринка з 10 по 21 серпня поточного року у рамках заходу «Роль учнівської молоді у євроінтеграційних процесах» відвідають м. Кельце, Свентокшиського воєводства, де на них чекає надзвичайно цікава та насичена екскурсійна та пізнавальна програма. Вона передбачає відвідування національного Свентокшиського парку, відвідання монастиря Св. Хреста та Голобору, відвідини Середньовікової Осади в Скляній Гуті,заняття із представниками пожежної служби та поліції, відвідання Гео-освітнього центру – «Неживий» заповідник "Вєтжня", класи сходження на штучному скеледромі з інструктором, спільне вогнище зі скаутами з м. Кельце, зустріч з паном Адамом Ярубасом - Маршалком Свентокшиського воєводства, зустріч з паном Войцехом Любавським – президентом м. Кельце, відвідування м. Хенціни, візит до Регіональого центру науки і техніки «Да Вінчі» в Підзамчому, екскурсія містом Варшава та ін.

Зазначимо, що для фінансування витрат, пов'язаних з проведенням заходу «Роль учнівської молоді у євроінтеграційних процесах» обласною державною адміністрацією було прийнято рішення про виділення додаткових 82 тис. грн на реалізацію соціальних програм та заходів.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинянин загинув під ...
Наступна новина: Хмельниччина: «КАМАЗ» для ...

КОМЕНТАРІ