На Вінниччині проходить виставка «Видатні митці Поділля»

На Вінниччині проходить виставка «Видатні митці Поділля»

11.08.15 08:24 0 567
У Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського представлена виставка «Видатні митці Поділля». В рамках проекту експонуються 80 ляльок-мотанок аматорки Наталі Покуци, роботи заслуженого діяча мистецтв України Федора Панчука, а також картини з фондів музею.

У «світлиці» музею представлено близько 80 оригінальних ляльок-мотанок та найкращих фондових робіт. Здавна такі ляльки слугували своєрідним оберегом для кожного дому й мали певні магічні функції. На мотанки втратили сакральне значення, відтак більше слугують за сувеніри й прикрашають сучасні українські оселі.

Вінничанка Наталя Покуца все життя займалась математикою й програмуванням, проте, вийшовши на пенсію, присвятила себе мистецтву. Усі ляльки абсолютно різні за жанрами й побудовою, адже майстриня обирає орнамент і тканину індивідуально, відповідно до кожного регіону України. Жінка розповідає, що спочатку дарувала вироби рідним, а зібравши пристойну колекцію, організувала виставку.

На сучасному етапі через непросту ситуацію в країні, кожен потребує емоційного й психологічного розвантаження. За словами організатора виставки, експозиція покликана дарувати людям любов до прекрасного, надихати на творчість й мистецтво, яке, часом, зцілює.

У стінах музею виставка триватиме до 28 серпня. Відтак, вінничани та гості міста матимуть змогу побачити на власні очі унікальні ляльки-мотанки, котрі покликані дарувати тепло, мир та злагоду у кожен дім.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Громадян,які побили ...

КОМЕНТАРІ