На Ужгородщині п’яний водій трактора пішов на таран міліцейської машини

На Ужгородщині п’яний водій трактора пішов на таран міліцейської машини

11.08.15 08:53 0 560
Внаслідок ДТП пошкоджено службову «дев′ятку» ДАІ. На щастя, ніхто з правоохоронців не постраждав. Стосовно п′яного водія трактора, який вчинив непокору міліціонерам і пішов на таран службової машини, розпочато кримінальне провадження за опір правоохоронцям.

Неординарна автопригода трапилася учора на Ужгородщині. До працівників міліції звернулися жителі с.Малі Геївці. Люди повідомили про те, що по їхньому селу їздить трактор «ЮМЗ», за кермом якого перебуває нетверезий водій. Тож доки пияк за кермом когось не задавив, селяни просили реагування міліції.

Міліцейський наряд помітив вказаний трактор без номерних знаків на дорозі між селами М.Геївці та Тисаактелек, однак водій на вимогу не зупинився. Коли втікача наздогнали поблизу мосту через Латорицю, він несподівано… пішов на таран службового автомобіля ДАІ ВАЗ-2109.

Ударом трактора на службовій «дев′ятці» пошкодило задні й передні дверцята з правого боку, праве переднє крило та бокове дзеркало заднього виду. На щастя, ніхто з пасажирів при цьому не постраждав.

Після цього водій трактора не зупинився, а з′їхав на польову дорогу й продовжив спробу втечі. Проїхавши з півкілометра, змушений був зупинитись, але продовжував чинити опір міліціонерам: матюкався, погрожував стражам порядку, хапав їх за формений одяг і навіть пробував битися…

Хулігана таки затримали. Ним виявився 46-річний житель с.Коритняни Ужгородського району. В салоні перебував і його приятель – 32-річний односелець. Обидва перебували в стані алкогольного сп′яніння, що засвідчила експертиза.

На нетверезого водія трактора складено адмінпротокол за керування ТЗ у стані алкогольного сп′яніння. А от за опір правоохоронцям на нього очікує кримінальна відповідальність. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.342 ч.2 Кримінального кодексу України (Опір працівнику правоохоронного органу). Слідство у справі триває.

- У будь-якій цивілізованій країні поліцейські в такому випадку застосували б зброю, і мали б рацію, - прокоментував подію начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Князєв. - Якщо ми йдемо до Європи, то і мислення та поведінка в нас повинні бути європейські. П′яний за кермом – це потенційний вбивця, і ставлення до таких ганебних випадків у суспільства має бути нетерпиме.

- На хвилинку призадумайтесь: ви у ВАЗ-2109, а на вас рухається металевий монстр?! Звернути нема куди…

- Я вважаю, що хлопці вели себе, як личить правоохоронцям. Маленький подвиг… Їх не знають в обличчя, але селяни вдячні… Загрозу було усунуто. Дякую!

- Останнім часом ми більше сваримо особовий склад, чим хвалимо. Тим більше працівників ДАІ…
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Крижопільщині Голова ...

КОМЕНТАРІ