Портативна колонка,яку створила українка,здобула «Оскар» промислового дизайну

Портативна колонка,яку створила українка,здобула «Оскар» промислового дизайну

11.08.15 10:09 0 535
Харків'янка Катерина Соколова у співпраці з французькою компанією Jarre Technologies створила портативну колонку AeroTwist, яка здобула престижну премію в світі промислового дизайну Red Dot Design Award.

А почалося все з профілю Катерини на Behance, куди Соколова виклала своє портфоліо, пише «Українська правда. Життя».

Серед інших робіт був концепт Bluetooth-гарнітури Drop. Перепости цього концепту зробило безліч інтернет-ресурсів, на одному з них його побачили співробітники французької компанії Jarre Technologies. Ідея їм сподобалася і цього було достатньо, щоб запропонувати Каті співпрацю.

Катерина розповіла, що концепт Drop вони з французами так і не реалізували, але випустили кілька інших спільних продуктів. Одним з них є портативна AeroTwist.

Впровадження колонки в серійне виробництво, за словами дизайнера, зайняло близько року.

«Форма виявилася не такою вже простою для лиття з пластику. Спочатку ж, корпус передбачалося робити з алюмінію і з іншого перфорацією, але це виявилося ще складніше і дорожче», – згадує Катерина Соколова.

В результаті, в 2015 році AeroTwist нагородили своєрідним «Оскаром» у світі промислового дизайну – премією Red Dot Design Award. Заявку Катя подавала також спільно з французьким виробником, який взяв на себе і всі фінансові витрати.

колонка продається в Європі та Азії і коштує 329 євро.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області ...
Наступна новина: Вінничина: створення ...

КОМЕНТАРІ