До 50-річччя «Тіней забутих предків» готують унікальну виставку

До 50-річччя «Тіней забутих предків» готують унікальну виставку

11.08.15 12:32 0 602
У 2015 році кінематографічний світ святкує п'ятдесятиріччя одного з найзнаменитіших українських фільмів ХХ століття, «Тіней забутих предків» Сергія Параджанова. До ювілею картини готується унікальна виставка, присвячена фільму. Кадр з фільму «Тіні забутих предків». Фото: socportal.info

Кураторами виступлять кінокритик Андрій Алферов і музикант, дизайнер і галерист Павло Гудімов, повідомляє cultprostir.ua.

«Це унікальний, масштабний, інтерактивний проект. Спочатку передбачалося, що виставка пройде наприкінці жовтня – початку листопада, але, судячи з усього, відкриття може перенестися на весну. Ми плануємо показати виставку в Україні, а потім вона відправиться в подорож містами Європи, Канади та США. Сподіваємося, що виставка буде цікавою і нашому, і західному глядачеві, принаймні, ми зробимо для цього все можливе», – розповів Андрій Алферов.

За його словами, п’ятдесят років фільму – це, по суті, 50 років своєрідної творчої лабораторії, якою є «Тіні забутих предків».

«Наша виставка розповість глядачам про той вплив, який картина мала на європейський кінематограф і, звичайно, про ті впливи, що «Тіні» відчули на собі. Ми покажемо, як «Тіні» вписалися в контекст західноєвропейської культури, що відбувалося у світовій кінематографічній та музичній культурі другої половини ХХ століття паралельно з тим, як Параджанов трудився над створенням «Тіней». Крім того, спеціально для виставки одну зі знаменитих сцен фільму перезнімуть видатні сучасні кінорежисери», – розповів Андрій Алферов.

Нагадаємо, 50-річчя прем’єри фільму «Тіні забутих предків» у вересні цього року.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині міліція ...

КОМЕНТАРІ