Волинська область: рятувальники борються з пожежами на торф’яниках і закликають населення дотримуватись правил пожежної безпеки

Волинська область: рятувальники борються з пожежами на торф’яниках і закликають населення дотримуватись правил пожежної безпеки

11.08.15 08:03 0 628
10 серпня рішенням обласної комісії ТЕБ та НС пожежі торф’яників, що виникла на площі понад 100 гектарів поблизу сіл Видерта та Ворокомле Камінь-Каширського району, надано статус надзвичайної ситуації місцевого рівня. З метою забезпечення ефективного гасіння масштабного загорання, рішенням комісії визначено також порядок надання пально-мастильних матеріалів для забезпечення тривалої роботи спеціальної техніки. Від управління ДСНС області уже направлено особовий склад, пожежні автомобілі, вживаються заходи для розгортання зведеного загону.

У зв’язку із високим рівнем пожежної небезпеки в області протягом вихідних виникло декілька пожеж на торфовищах і сільськогосподарських угіддях, а також дві пожежі в лісових масивах.

Так, 8 серпня поблизу с. Троянівка в урочищі «Синява» Маневицького району виникло загорання торфу на площі приблизно 0,5 га. Територія належить до Троянівської сільської ради. Для гасіння пожежі залучені рятувальники з ДПРЧ-13 смт Маневичі в кількості 8 чоловік.

9 серпня вранці в урочищі «Триба» Тоболівської сільської ради Камінь-Каширського району виникло загорання торфу на площі 0,5 га. Гасіння пожежі здійснюється за допомогою мотопомпи рятувальниками ДПРЧ-8 з райцентру.

Також триває гасіння торф’яників поблизу населених пунктів Бихів Любешівського, Гута Ратнівського, Смоляри Старовижівського районів.

9 серпня ввечері виникло загорання сухої трави та чагарнику на площі 5 га біля села Скрипиці Любомльського району. Лихо вчасно помітили і сповістили службу «101». Для приборкання вогню залучались підрозділи: місцевої пожежної охорони з смт Головно та Любомльського держлісгоспу, 10 чоловік місцевого населення. Пожежу вдалось ліквідувати і не допустити її поширення на лісовий масив. Причиною лиха загорання стало необережне поводження з вогнем поки що невстановлених осіб.

9 серпня винила пожежа площею понад 6 га в лісовому масиві на території Розничівського лісництва поблизу сіл Копилля та Боровичі Маневицького району. Для гасіння вогню негайно були залучені бійці державних пожежно-рятувальних підрозділів з м. Ковеля, Ківерці, Рожище, пожежники Колківської, Борочивської місцевих команд і 4 розрахунки Поліського держлісгоспу Маневицького району. Всього задіяно 9 одиниць техніки, 30 пожежників та понад 40 чоловік місцевого населення. Пожежа локалізована, розповсюдження вогню зупинене, гасіння триває.

Також 8 серпня виникла пожежа на площі 1 га в лісовому масиві біля села Сошичне Камінь-Каширського району. Для гасіння вогню залучались пожежники ДПРЧ-8 з райцентру та пожежний розрахунок місцевого держлісгоспу.

8 серпня в Іваничівському районі виникли дві пожежі на зернових полях в селах с. Мишів, (0,15 га вівса на корні) та в с. Волиця (знищено 1 га пшениці на корні). Причиною пожеж в обох випадках стало необережне поводження з вогнем громадян під час спалювання стерні – відповідно Ребіцького В.В, 1963 р.н. та Шевчука П.І. Гасіння пожеж здійснювали бійці ДПРЧ-18 з райцентру.

9 серпня в цьому ж районі трапилось ще два загорання стерні на загальній площі близько 4 га на сільськогосподарських угіддях в селах Грибовиця та Низкиничі. Вогонь також загрожував перекинутись на зернові поля. Для гасіння пожеж залучалось відділення чергової варти ДПРЧ-5 м.Нововолинська. Встановлено, що загорання трапились через необережне поводження з вогнем власників земельних паїв – відповідно Пасося О.Л., 1968 р.н. та Юхимука Ю.М., 1947 р.н.

Одночасно з гасінням пожеж в екосистемах, здійснюється розслідування причин їх виникнення. Для встановлення осіб, винних у недотриманні чи зумисному порушенні правил пожежної безпеки, що призвело до пожеж, залучаються працівники наглядово-профілактичних органів управління ДСНС області, правоохоронці, працівники екологічної інспекції, представники органів влади. Порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

З метою стабілізації пожежної обстановки в області, управління ДСНС звертається до всіх мешканців краю: в умовах сухої спекотної погоди, що встановилась в області, навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі в екосистемах та завдати непоправної шкоди лісовим масивам чи знищити житлові будинки. Будьте обережними при поводженні з вогнем, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісах, не кидайте не загашені сірники та недопалки з вікон автомобілів.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сирії звільнили з ...
Наступна новина: Жителі Вінниці та області ...

КОМЕНТАРІ