На Тернопільщині працевлаштовано 26 демобілізованих учасників АТО

На Тернопільщині працевлаштовано 26 демобілізованих учасників АТО

11.08.15 10:44 0 564
У Будинку праці, що в Тернополі, відбувся брифінг директора Тернопільського обласного центру зайнятості Петра Химейчука за підсумками роботи служби зайнятості регіону упродовж січня-липня 2015 року.

- Політичні та соціально-економічні процеси, які відбуваються в державі, впливають і на ринок праці Тернопільської області. Характерними тенденціями є зменшення попиту на робочу силу, скорочення середньооблікової кількості штатних працівників, зростання рівня безробіття, наявність заборгованості з виплати заробітної плати, зменшення кількості роботодавців, які інформують службу зайнятості про вакансії, недостатня кількість вільних робочих місць і вакантних посад з гідними умовами та оплатою праці, - зазначив очільник обласної служби зайнятості Тернопільщини. - За станом на 1 серпня 2015 року актуальними були 2108 вакансій. На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 5 безробітних, проте у Козівському – 34, Гусятинському – 31, Зборівському районному центрі зайнятості – 18.

Доповідач зауважив, що працівники обласної служби зайнятості докладають усіх зусиль, аби максимально допомогти шукачам роботи знайти прийнятні місця праці, а роботодавцям – необхідних працівників. Відтак за 7 місяців 2015-го вдалося працевлаштувати 14364 особи (в тому числі самостійно за цивільно-правовими угодами), з них 3141 – з числа тих, які потребують додаткових гарантій на ринку праці.

269 безробітних започаткували власну справу. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 306 безробітних. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 3218 осіб. Майже 3 тис безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Після закінчення навчання 86,7% працевлаштовано. Для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці осіб старших 45 років видано ваучери на навчання 33 особам.

Таких результатів вдалося досягти завдяки плідній взаємодії з роботодавцями і соціальними партнерами, планомірному проведенню активної політики зайнятості.

Петро Рудольфович також поінформував про те, що послугами служби зайнятості упродовж січня-липня 2015 року уже скористалися 429 внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО. Працевлаштовано 164 особи, з них 5 - шляхом виплати одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. 24 переселенці проходили професійне навчання, 30 - брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Для 83 безробітних з числа вимушених переселенців продовжується пошук роботи.

- Зараз почали повертатися додому демобілізовані військовослужбовці, у тому числі й ті, які брали участь в антитерористичній операції. Багато з них хочуть повернутися до мирного життя, влаштуватися на роботу. Фахівці служби зайнятості Тернопільщини з особливою увагою ставляться до недавніх бійців. За сприянням у працевлаштуванні у центри зайнятості уже звернулись 152 демобілізованих учасники АТО. 26 особам ми підшукали роботу, з них 17 – виплачено одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 15 - проходили профнавчання. Для 121 - продовжується пошук підходящих місць праці, - повідомив директор обласного центру зайнятості.

Він також навів такі цифри: за станом на 1 серпня 2015 року на обліку в центрах зайнятості перебувало 10548 безробітних, яким здійснюється пошук роботи. Серед них 60,6% - жінки; 40,5% - молодь віком до 35 років; 48,9% – жителів сільської місцевості; 43,8% – робітників; 40,1% – службовців, 35,6% - осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні.

Допомогу по безробіттю за станом на 1 серпня ц.р. отримували 8836 безробітних (83,8% від їх загальної чисельності). Середній розмір цієї допомоги становив 1131,1 грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ