В Житомирській області за добу,що минула горіло 17 будівель через займання сухостою

В Житомирській області за добу,що минула горіло 17 будівель через займання сухостою

11.08.15 10:08 0 536
9 серпня о 12:02 на пункт зв’язку 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Коростень надійшло повідомлення про пожежу сухої трави, що поширилась на дерев’яний медичний пункт та 12 дерев’яних господарських дачних будівель, які в селі Діброва.

На місце події було направлено 3 відділення вогнеборців. По прибуттю рятувальники з’ясували, що горить суха трава на площі близько 2 га і 13 споруд різного призначення.

Локалізувати пожежу вдалося о 13:40 та повністю ліквідувати о 16:20. Нажаль споруди врятувати не вдалося.

Цього ж дня Коростенські вогнеборці виїздили на подібну пожежу до села Кожухівка.

Через займання сухої трави тут вогонь знищив житловий будинок, літню кухню, господарську будівлю та перекриття шлакоблочного житлового будинку.

Крім того за добу по області надзвичайники виїздили ще 11 разів на займання сухостою: 9 разів до Коростенського району та по 1 до Романівського, Володарсько-Волинського, Черняхівського, Житомирського районів. Загалом полум’ям знищено близько 34,5 га сухої рослинності. Загиблих та травмованих немає. Наразі обставини всіх подій встановлюють фахівці.

Зазвичай причина таких пожеж – у людському факторі. У спеку до займання може призвести викинутий у суху траву, на узбіччя дороги чи просто у смітник недопалок цигарки або непогашений сірник. Вкрай небезпечно у таку погоду розводити багаття чи спалювати сміття. До пожежі може призвести навіть залишені на місці відпочинку пляшки чи уламки скла, адже скло, фокусуючи сонячне проміння, здатне спрацювати як запалювальна лінза.

Особливу увагу необхідно приділяти дітям! Важливо пояснювати малечі до чого можуть призвести пустощі з вогнем і не допускати, щоб до їхніх рук потрапляли сірники чи запальнички. Дозвілля дітей має бути контрольованим з боку дорослих.

Тож, рятувальники закликають населення прибирати у місцях відпочинку за собою сміття і дотримуватися правил пожежної безпеки, як у побуті, так і на природі!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Словаки виявили в авто ...

КОМЕНТАРІ