Чернівецька область: за останні 3 доби виникло 17 пожеж

Чернівецька область: за останні 3 доби виникло 17 пожеж

11.08.15 08:32 0 518
У Чернівецькій області за останні 3 доби сталося 17 пожеж, в 11 випадках горіла суха трава. Так, в селі Тисовець Сторожинецького району виникло загорання сухої трави. Через пізнє виявлення пожежі та вітер полум’я швидко розповсюдилося на площу 4 га. Окрім цього, існувала загроза перекидання вогню на господарську будівлю, яка знаходилася на шляху розповсюдження вогню. Черговий караул групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС України у Чернівецькій області та місцева пожежна охорона села Кам’яна, які були направлені за місцем виклику, локалізували пожежу, що дозволило не допустити розповсюдження вогню. В подальшому пожежа була ліквідована, що дозволило врятувати від знищення господарську будівлю.

Того ж дня ще одна велика пожежа через загорання сухої трави сталася в селі Дорошівці Заставнівського району. Горіла суха трава на площі 5 га. Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 5 міста Заставна по прибуттю на місце події оперативно локалізували пожежу, запобігши поширенню пожежі. Згодом пожежа була ліквідована. Вогонь знищив суху траву.

За останні 3 доби пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області ліквідували 11 пожеж через загорання сухої трави загальною площею 17,7 га. Всього в ході ліквідації пожеж, які виникли в Чернівецькій області, вогнеборці врятували від знищення 6 будівель та 1 автомобіль. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: пам’ятайте, що для виникнення пожеж, пов’язаних із загоранням сухої трави, достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття. Такі пожежі є надзвичайно небезпечні, оскільки вони за лічені хвилини можуть поширитися на значну площу. Тому слід дотримуватися правил безпеки:

- будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;

- не залишайте без нагляду розпалене багаття;

- не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

- не спалюйте суху траву.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ