Чернівецька область: за останні 3 доби через необережне поводження на воді загинуло 2 людини

Чернівецька область: за останні 3 доби через необережне поводження на воді загинуло 2 людини

11.08.15 09:20 0 534
За останні 3 доби в Чернівецькій області сталося 2 випадки загибелі людей на воді. Так, 7 серпня в селі Старі Бросківці Сторожинецького району місцевий мешканець, чоловік 1966 року народження, відпочивав на березі озера. Він вирішив скупатися, однак в певний момент чоловік пішов під воду. Люди, які залишися на березі помітили, що чоловік довго не випливає на поверхню, тож кинулися йому на допомогу. Вони підняли його на поверхню, але чоловік був вже без ознак життя і допомогти йому не було змоги. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в місто Сторожинець для встановлення причини смерті.

9 серпня в селі Маршинці Новоселицького району група людей з шести осіб відпочивали на березі річки Прут. Вони купалися в річці і в один момент одного з відпочивальників, жителя села Тернавка Герцаївського району 1998 року народження, затягнуло під воду. Його друзі намагалися врятувати хлопця, однак зробити це їм не вдалося, оскільки в місці, де відпочивали люди, була сильна течія річки. Для пошуку тіла хлопця на місце події були направлені фахівці групи водолазних робіт АРЗ СП Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Водолази обстежили дно річки і 10 серпня близько 10 год. ранку знайшли тіло загиблого на відстані близько 25 м.. від берега в ямі глибиною до 5 м.. Тіло загиблого піднято на поверхню та направлено на судово-медичну експертизу в місто Новоселиця для встановлення причини смерті.

Всього з початку року на території краю втопилися 17 людей, з яких 5 дітей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: через спеку люди масово відпочивають поблизу річок, озер та інших водойм. Однак часто краяни не приділяють належної уваги елементарним правилам безпеки, дотримання яких є дуже важливим. Перш за все пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально обладнаних місцях, поруч з якими постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. В свою чергу, батькам слід пам’ятати про те, що дітей в жодному випадку не можна залишати без нагляду, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ