Чернівці: За знаннями – на семінар до міської податкової

Чернівці: За знаннями – на семінар до міської податкової

12.08.15 08:45 0 734
Нещодавно фахівці ДПІ у м. Чернівцях провели загальний семінар для платників податків та громадян міста. Під час заходу податківці та запрошені обговорили ряд актуальних питань, а саме: сплату авансових внесків з податку на прибуток у 2015 році, особливості справляння платежів до місцевого бюджету, оподаткування ПДФО та військовим збором тощо.

Про нюанси системи електронного адміністрування ПДВ та сплату податку присутнім розповіла начальник відділу контролю за декларуванням податку на додану вартість Наталія Луценко. Так, вона зазначила, що з 1 липня 2015 року реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) здійснюється виключно в межах суми податку, обрахованої по формулі, визначеної п. 2001.3 ст. 2001 Податкового кодексу України. Тобто, для отримання можливості зареєструвати в ЄРПН податкову накладну або розрахунок коригування реєстраційна сума платника податку на електронному рахунку повинна бути більшою або дорівнювати сумі ПДВ, зазначеній у вказаних документах. Якщо така реєстраційна сума є меншою ніж сума ПДВ, зазначена у податковій накладній або розрахунку коригування, у реєстрації вказаних податкової накладної або розрахунку коригування буде відмовлено.

«У такому випадку (в тому числі якщо реєстрацій сума має від'ємне значення) з метою отримання можливості зареєструвати податкову накладну або розрахунок коригування в ЄРПН платнику потрібно збільшити свою реєстраційну суму. Таке збільшення може бути здійснено за рахунок: отриманих податкових накладних та розрахунків коригувань (які передбачають збільшення суми компенсації вартості поставлених товарів/послуг), складених на такого платника та зареєстрованих в ЄРПН; сплати ПДВ митним органам при ввезенні ТМЦ на митну територію України; поповнення рахунку платника в системі електронного адміністрування ПДВ, відкритого платнику у Держказначействі (електронний рахунок)», – акцентувала фахівець.

Також Наталія Олександрівна розповіла про низку позитивних змін в системі електронного адміністрування ПДВ та скасування неактуальних реквізитів податкової накладної, які запроваджено з 29 липня Законом України №643-VIII від 16.07.2015р.

Жваве обговорення під час семінару набуло питання адміністрування єдиного соціального внеску. Про застосування понижуючого коефіцієнта при нарахуванні і виплаті заробітної плати та типових помилках, які допущені платниками при поданні звітності з ЄСВ докладно розповів заступник начальника відділу адміністрування ЄСВ Олександр Шишкін.

Про перерахунок податку на доходи фізичних осіб, у зв'язку з отриманням підприємством бюджетних компенсацій за мобілізованих працівників, розповіла завідувач сектору комунікацій Наталія Бальон. Вона повідомила, що у разі повернення підприємству, організації, установі коштів з державного бюджету у межах компенсації середнього заробітку працівників, призваних на військову службу, платник податку проводить перерахунок та повернення податку і зазначає їх у податковому розрахунку (форма № 1ДФ) у періоді, в якому проведено таке повернення, з від'ємним значенням.

Також платникам нагадали про своєчасність сплати податків і зборів, подачу звітності в електронному вигляді, електронні сервіси, якими можна скористатися на офіційному веб-порталі ДФС України.

Під час семінару виступаючі надали відповіді на запитання, які цікавили представників бізнесу та громадян.

Подібні заходи будуть проводитися і надалі, адже вони сприяють не тільки підвищенню загальної обізнаності, а й розбудові конструктивного діалогу між контролюючими органами та платниками.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині рЈСЂСЏРґ ...

КОМЕНТАРІ